Nyomozást indítottak a gyilkosság gyanúsítottja ellen

Akt.:
Nyomozást indítottak a gyilkosság gyanúsítottja ellen
Gyilkosság vádjával indítottak eljárást a székelyhídi Godja Sabin Cristian ellen, aki a gyanú szerint megfojtotta a hétfőn délután megtalált Baczoni Izoldát.

Ahogyan arról helyszíni tudósításunkban beszámoltunk, hétfőn délután találták meg Székelyhíd egy külterületén a szombatról vasárnapra virradóra eltűnt Baczoni Izoldát. A 23 éves lány holttestére az iskola mögötti legelőn, a vasúti híd alatti patak partján leltek rá önkéntes keresői. Azóta megtudtuk, hogy még a keresési időszakban az Erdélyi Mentőcsoport nevű szervezet Kolozs-Torda fiókszervezetét is riasztották a kutatáshoz, valószínűleg annak betudhatóan, hogy az áldozat a Kolozsvári Magyar Diákszövetség irodavezetője volt, s mint ilyen, a kincses városban is aggódtak érte. Már készülődtek hétfőn délután a keresőszervezet tagjai, mikor “lefújták” indulásukat… Mint Kiss Olivér, a szervezet egyik alapítótagja, aki Kolozsvárról személyesen is ismerte az áldozatot, elmondta: a legtöbb ilyen eltűnéses esetben otthonról elsétált személyekről, jellemzően idősekről van szó, akik aztán vagy maguktól megkerülnek, vagy rájuk találnak. Sajnos, most nem ez történt…

A vád: emberölés

Ahogyan hírül adtuk, a megtalált holttestet hétfőn 18.30 órakor szállították el a helyszínről további vizsgálatra, de információnk szerint még aznap vissza is vitték a városba. Ugyancsak hétfőn, az esti órákban, a Székelyhíd központjában lévő turul madaras emlékmű körül gyertyás megemlékezést tartottak, melyen mintegy 150-200-an vettek részt. A gyászolókhoz szólt Rákosi Jenő helyi tiszteletes, érmelléki esperes, illetve az áldozat húga, aki arra kérte a székelyhídiakat, hogy a mosolygós, segítőkész, életvidám nővérét őrizzék meg emlékezetükben. Szintén beszámoltunk arról, hogy a rendőrség már vasárnap őrizetbe vette az áldozat férfi ismerősét, akivel utoljára látták, és már nem is engedték el. Úgy tudjuk, a férfit még hétfőn elszállították Székelyhídról Nagyváradra. A nyomozóhatóság kedden délelőtt kiadott közleményében tudatja: hivatalosan is nyomozást indítottak a székelyhídi, 21 éves Godja Sabin Cristian ellen, a vád gyilkosság, és kérik az előzetes letartóztatását.

Gyásznapok

A nyomozati szakasz adatai szerint a vádlott vasárnapra virradóra 0.30 és 2.30 óra között megfojtotta áldozatát, akit aztán a tetthelyen hagyott. Tanúk kihallgatása során kiderült, hogy a vádlott és áldozata együtt távoztak egy helyi diszkóból, ahová a vádlott később egyedül tért vissza, és barátaitól azt kérte, ha arra sor kerül, igazoljanak számára alibit, vagyis, hogy nem távozott a szórakozóhelyről.

Béres Csaba polgármester helyi gyásznappá nyilvánította július 9-ét, és 10-ét Baczoni Izolda emlékére, arra kérve minden állami és magánintézményt, illetve lakost, hogy aki teheti, tűzzön ki fekete zászlót részvéte jeléül, ugyanakkor a vendéglátóhelyek tartózkodjanak a zeneszolgáltatástól. A polgármester közösségi oldalán a gyászoló család kéréseként tolmácsolta, hogy senki ne nyilvánítson részvétet közösségi oldalakon, sem a nyomtatott sajtóban. Baczoni Izolda temetésére július 10-én, szerdán 18 órakor kerül sor a helyi sírkertben.

Rencz Csaba