Nyolcvanöt újabb városi járat

Nyolcvanöt újabb városi járat
Szatmárnémeti — Újabb városi buszjáratokat indított be a Transurban. Ebben a hónapban elkészül a városi közlekedés szabályzata, amit közvitára fogank bocsátani.

A Transurbannál jelenleg is folynak az átszervezések. Eddig a részvénytársaság 298 járatot működtetett, ami most újabb 85–el bővült. Az alkalmazottak száma nem változott. Az új menetrendeket, buszjáratokat a városvezetéssel közösen tervezte meg a Transurban vezetősége, ezen kívül figyelembe vették a cégek és magánszemélyek kérvényeit is. Nehéz volt például megoldani a városszélekkel való összeköttetést, de állandó formálás alatt áll a menetrend. „Megpróbáljuk úgy csinálni, hogy a lehető legtöbb igényt kielégítsünk. Például, az a járat amelyiket nemrég indítottuk be a szatmárnémeti strand és a központ között, nem vált be, így valószínüleg ezen a járaton is változtatni fogunk” — mondta el lapunknak Simon József, a Transurban igazgatója.

Ebben a hónapban

Most készül a városi közlekedés szabályzata, amely nem csak a közszállítást végző cégekre vonatkozik, hanem az aruszállítókra is. A szabályzat nagyon összetett, ugyanis többek között tartalmazza majd a megállókra, az engedélyekre, a kihágások esetén kiróható bírságokra vonatkozó előírásokat. A szabályzat elkészültével közvitára bocsátják és a helyi tanács is el kell majd fogadja. Ezen kívül, létre fognak hozni egy úgynevezett szállítás–engedélyzetetési hatóságot, amely a szállítással kapcsolatos engedélyek kiadásával fog foglakozni — magyarázta Simon.

 

Letölthető:

transurban1 [pdf – 632KB]
transurban2 [pdf – 912KB]