Nymphea Dance Nagyváradon

Nymphea Dance Nagyváradon
Nagyvárad – A nagyváradi Állami Színházban rendezték meg a hétvégén a Nymphea Dance elnevezésű táncfesztivál és -verseny V. kiadását. Szombat este két kategóriában (hip-hop és break dance) hirdettek győztest.

A Bihar megyei Ifjúságért Alapítvány főszervezésében zajló esemény résztvevői zsúfolásig megtöltötték a színház nagytermét, az igazsághoz viszont hozzátartozik az is, hogy javarészt a versenybe beiratkozott, és éppen nem fellépő csapatok tagjai, valamint ezek ismerősei, barátai, illetve rokonai foglaltak helyet a széksorokban. Noha a program bő félórás késéssel kezdődött, a közönségnek mindez nem szegte kedvét, sőt, ahogy telt-múlt az idő, a nézők egyre ütemesebb és hangosabb tapssal, illetve bekiabálásokkal adtak hangott tetszésüknek, fejezték ki szimpátiájukat. Míg pénteken a hip-hop kategóriában több mint harminc együttes lépett színpadra, addig szombaton csupán öt break-dance csapat mutatta be tudását. A csalás gyanújának elkerülése végett a formációk név nélkül, csupán kódszámokat viselve mutatták be produkcióikat, a zsűriben pedig a londoni Flawless, azaz a tavalyi hip-hop táncvilágbajnok csapat három tagja foglalt helyet.

A helyezések

Az első fordulóban mind az öt csapat „pályára” lépett, majd négyen folytatták tovább, a sorshúzással eldöntött párosítást követő két elődöntőben. A vesztesek ezután a kisdöntőben, a nyertesek pedig a fináléban mérkőztek meg egymással. Ez utóbbi igencsak felfokozott légkörben zajlott, a műsorvezetőnek például többször is rá kellett szólnia a felekre, hogy szegjék meg az egymást nem szabad megérinteni szabályt. A Nymphea Dance 2007 táncfesztivál és -verseny break-dance kategóriáját végül a bukaresti Big Bounce nyerte, második a nagyváradi Original, harmadik a bukaresti Supersonic, negyedik a váradi BBoyNations, ötödik pedig a zilahi Sens Unic nevű formáció lett. Szombat este került sor a hip-hop formációk díjazására is. Ebben a szekcióban a nagyváradi M&Q diadalmaskodott, maga mögé utasítva a nagyváradi Get Lost, a konstancai Shadows, a váradi Bizarr és a bukaresti Supersonic nevű csapatokat. A győztesek pénzjutalommal, kupákkal, oklevelekkel és ajándéktárgyakkal gazdagodtak, a fesztivál pedig a Flawless tagjainak fergeteges show műsorával zárult.

Ciucur L. Antonius