Nyitva állt a templom ajtója

Nyitva állt a templom ajtója
Nagyvárad- A református gyülekezeteknél szokatlan módon múlt pénteken szinte egész nap nyitva állt a várad-újvárosi templom ajtója azok számára, akik a rohanás közepette elcsendesülésre vágytak.

„Nyitva az ajtó, nyisd meg a szíved! Karácsony előtt, év vége közeledtével kavarognak gondolataink, hogy mit intéztünk el, mi maradt még tennivaló azért, hogy az ünnep beköszöntével minden a helyén legyen. Mindent elrendeztünk? Állj meg, Testvér, néhány percre!” Múlt pénteken ezen mondatok által vezérelve akartak alkalmat biztosítani arra, hogy a nagyvárad-újvárosi kéttornyú református templom környékén járók – felekezettől függetlenül – betérhessenek imádkozni, hogy Isten elé állhassanak, bűnbánattal köszönetet mondjanak a szabadításért, az áldásokért, azért, hogy életünk van az Ő kegyelméből, és most is kérhetünk Tőle bármit. Reggel 9-kor nyitották meg az istenháza kapuját, és minden egész órában Nagyvárad református lelkipásztorai olvastak igét, imádkoztak együtt a hívekkel.

Tálentum-koncert

A záróáhítatot este 6 órakor tartották, ekkor a várad-csillagvárosi gyülekezet lelkipásztora, Vinczéné Pálfi Judit elmélkedett Ésaiás próféta proféciás könyve 9. részének 1-től 6-ig terjedő versei alapján. Imájában azt kérte Istentől: napjaink zajos világában adjon csendességet, hogy a talmi csillogás és pompa közepette ne csak magunkra gondoljunk, hanem vegyük észre azt, hogy mennyivel jobb és örömtelibb az életünk, ha szeretjük a Mennyei Atyánkat. Ugyanakkor adjon reményt és békességet annak érdekében, hogy megtisztult lélekkel tudjuk fogadni az érkező fényt, hogy a karácsony ünnepe után is azzal az áldással tudjunk továbblépni a hétköznapokba, melyet valamennyien kívánunk egymásnak.

Az elmélyülés után Herdean Gyöngyi várad-újvárosi lelkésznő az imaterembe invitálta a jelenlevőket, hogy a Talentum együttes jóvoltából a zene dallamain keresztül is imádkozzanak.

Ciucur Losonczi Antonius

 

Címkék: ,