Nyitnak a strandok Váradon – körülnéztünk előtte

Liviu Andrica, a nagyváradi Közterület-fenntartó Zrt. igazgatója tájékoztatón mutatta meg a nyitásra kész akvaparkot
Liviu Andrica, a nagyváradi Közterület-fenntartó Zrt. igazgatója tájékoztatón mutatta meg a nyitásra kész akvaparkot
Szombaton nyit a két váradi strand. Előtte körülnéztünk tegnap a Nymphaea akvaparkban, ahol sajtótájékoztatót is tartott a létesítményt is kezelő ADP igazgatója. Több látogatót fogadhat egyszerre az akvapark idén – kis trükk révén. Az ősi strand is nyitásra kész.

 

1800-ról 2100-ra nő azon vendégek száma, akiket egyszerre fogadhat a nagyváradi Nymphaea akvapark. Ezt Liviu Andrica, a nagyváradi Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) igazgatója mondta el, amikor tegnap bejártuk a nyitás előtt álló helyszínt. A terület ugyan nem bővült, hanem egy kis trükköt alkalmaznak: körülbelül 1800 szekrény van a vendégeknek, ám azok, akik csak egy törölközőt kívánnak leteríteni, és csomagjukat kiviszik a strand területére, nem kapnak szekrényt – így többen mehetnek be egyszerre. Továbbra is szorgalmazzák ugyanakkor az online előváltott belépőket, ezért újabb beléptető kaput alakítottak ki, ahol csak az ilyen jeggyel érkezők mehetnek be – ettől várják, hogy rövidülnek a bejáratnál megszokott sorok. Ami a szolgáltatásokat illeti, beszereztek szoláriumot is, ez az emeleten üzemel. Néhány kisebb új sétányt is kialakítottak a fedetlen részen.

 

Célegyenesben

Bár nyitás hivatalosan szombaton van, az első két vendég már tegnap jegyet váltott az akvaparkba: egy párról van szó, akik fürdőruhában be-bejárták az egész – most még üres, tehát nem zsúfolt – területet, időnként pedig a biztonságiaknak kellett odébb hívniuk őket olyan részekről, ahol még az utolsó simításnak minősülő munkák zajlanak. Ilyen például a vizes csúszdák mellett lévő két úszómedence: az egyik már feszített víztükörrel várja a vendégeket, a másik viszont tegnap még üres volt, körülötte pedig fel volt ásva, a csőrendszer egy részét újították fel.

Amikor egyébként tavaly, az első teljes idénye után összegzett a létesítmény kezelője, akkor Andrica azt mondta, egy év alatt 301.100 látogató fordult meg az akvaparkban. A váradiakon kívül a legtöbben Kolozs, majd Arad, Temes, Szatmár és Máramaros megyéből jönnek. Az első évet 660.000 euró profittal zárták. Most minden tekintetben többre számítanak.

Közismert, hogy a létesítmény most még általában zsúfolt a nyári időszakban, a jegyváltáshoz is sokszor sorba kell állni. Ezért már tavaly bevezették az előre megvásárolható jegyeket is, és ez sikeres volt a látogatók körében. A pénztárnál is váltható ilyen, de egyszerűbb az aquapark-nymphaea.ro honlapon intézni. Mindkét esetben legkésőbb a látogatás napját megelőző napon 21 óráig kell megvenni a belépőt, és akiknek ilyen van, elsőbbséget élveznek a beléptetésnél. Andrica amúgy elmondta: 21 óra után az alkalmazottaik megnézik a másnapra lezárt netes foglalásokat, és elő is készítik a mikrochipes karkötőket az érintetteknek, hogy a másnapi érkezésükkor még gyorsabban jussanak be a külön beléptetőkapuikon. Nagy harc szokott menni nyáron a napernyőkért. Az erre vonatkozó kérdésre jelezte: több ilyet szereztek be e nyárra, és árnyékosabb részekre is helyeznek ki azokból.

 

Díjszabások

Az igazgató közölte: a belépők díjszabása nem változott. Jegyárak: napijegy – 50 lej felnőtteknek, 40 diákoknak, nyugdíjasoknak, 25 lej 3–14 év közöttieknek; 3 órás jegy – 25/20/12 lej; 17-től 22 óráig érvényes jegy – 30/25/15 lej. Váltható még 10 belépésre jogosító bérlet, ami 2 hónapig érvényes. Viszont szombaton, vasárnap, hivatalos ünnepeken és kisebb szünidőkkor nem adnak ki 3 órás jegyeket. Amúgy a 3 óra leteltével minden plusz bent töltött perc 20 baniba kerül, ezt regisztrálja a karóraszerű chipes karkötő, és a tartozást távozáskor kell kiegyenlíteni. Úszójegy, 6–9.30 között értényes – 10 lej felnőtteknek, 8 lej diákoknak és nyugdíjasoknak, 5 lej 3–14 év közötti gyerekeknek, 3 éves kor alatt ingyenes. A kedvezményekhez igazoló iratot kell vinni: nyugdíjasoknak nyugdíjszelvényt, diákoknak diákigazolványt, gyerekeknek születési anyakönyvi kivonatot.

Szeghalmi Örs

Címkék: , ,