Nyitja kapuit a 10. EU Tábor

Nyitja kapuit a 10. EU Tábor
Július 2-án startol a 10. EU Tábor Marosfőn a Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Főtitkársága és a Sapientia EMTE kolozsvári karának szervezésében. Július 2. és 7. között a „Változó Európa, változó Erdély” mottó jegyében számos előadás, szekcióülés és szabadidős tevékenység várja a résztvevőket.

Szerdán 10 órai kezdettel nyitja meg a tábort Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, Szabó József, a MIÉRT elnöke, Tonk Márton, a Sapientia EMTE kolozsvári karának dékánja, Borboly Csaba, az RMDSZ Csík Területi Szervezetének elnöke és Bende Sándor, az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezetének elnöke.

A megnyitót követően az alkotmánymódosítás kerül középpontba, ahol felszólal Varga Attila alkotmányjogász, a Sapientia EMTE docense, Márton Árpád RMDSZ képviselő, az Alkotmány Módosító Bizottság tagja és Máté András Levente képviselő, az Alkotmány Módosító Bizottság tagja.

Délután visszatekinthetnek a résztvevők a MIÉRT elmúlt 10 évére. Megosztja tapasztalatait és emlékeit Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, Borboly Csaba, az RMDSZ Csík Területi Szervezetének elnöke, Bodor László, az RMDSZ főtitkár-helyettese és Szabó József, a MIÉRT elnöke.

Az esti rekeszizom mozgatásért a Szomszédnéni Produkciós Iroda és György Botond felel, valamint a további jókedvet a Bagossy Brothers biztosítja.

Az előző évekhez hasonlóan, az EU Tábor 2013 alatt is egy professzionális sajtócsapat dolgozik majd azon, hogy azok a hírértékkel bíró információk, amelyek a rendezvény ideje alatt az előadásokban, nyilvános vitákban és bemutatókban elhangzanak, megjelenjenek az eutabor.miert.ro honlapon. Mindezek mellett, a sajtócsapat hírügynökségi mintára, július 2. és július 7. között naponta küld ki sajtóanyagot és nagy felbontású sajtófotókat a romániai magyar média számára.

A tábor társszervezői a Kós Károly Akadémia, az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság, Hargita Megye Tanácsa és a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács (MIÉRT tagszervezet), támogatói a CES (Center For European Studies), az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala és a Communitas Alapítvány.

EU Tábor Sajtóiroda

Címkék: , ,