Nyisztor Sándor távozott Nagyváradról

Nyisztor Sándor távozott Nagyváradról
Vélhetően a sportoló és edzője közötti szakmai kapcsolat megromlása is közrejátszott abban, hogy Nyisztor Sándor párbajtőrvívó felbontotta szerződését a Nagyváradi VSK–val.

Közös megegyezéssel felbontotta a Nagyváradi VSK vezetősége a szatmárnémeti származású Nyisztor Sándor párbajtőrvívó szerződését. Az ötszörös egyéni felnőtt egyéni bajnok a Szatmárnémeti SK–tól szerződött a VSK elődjéhez, a Nagyváradi Crişulhoz, ahol sorra nyerte az egyéni és csapatversenyeket. Ugyanakkor részt vett 2004–ben az athéni olimpiai játékokon is. A bihari klubtól a fizetés mellett lakást és személygépkocsit kapott használatra, utóbbit a távozás után megőrizhette.
Úgy tudjuk, a szerződés bontás egyik oka a sportoló és edzője, Nicolae Ile közötti szakmai kapcsolat megromlása. Nyisztor éveken keresztül állandó tagja volt a válogatottnak is, viszont idén már nem kapott meghívást a nemzetközi versenyekre. Ugyanakkor bajnoki címét is elvesztette, sőt még a döntőig sem jutott el ebben az idényben. Az aranyat ugyancsak szatmárnémeti párbajtőrvívó nyerte, a Szatmárnémeti SK sportolója, Adrian Pop.