Elemzés

2021.07.26. 15:11

Cîţu: kielemzik az összes minisztérium költségvetés-végrehajtását

Fotó: Digi24

Azoknak a minisztériumoknak, amelyek első félévben nem költötték el a kért összeget, szilárd biztosítékokat kell nyújtaniuk arra, hogy a következő hat hónapban javulni fog a költségvetés-végrehajtásuk – írta Florin Cîţu miniszterelnök hétfőn a Facebook-oldalára.

A kormányfő emlékeztetett, hogy a költségvetés-kiigazítást megelőzően kielemzik az összes minisztérium költségvetés-végrehajtását, és a kiértékelőt elküldik azt a pénzügyminisztériumnak.

Az egyes minisztériumok büdzséjét az első félévre előirányzott és az első félévben elköltött összeg különbségének megfelelő összeggel egészíthetik ki.

A költségvetés-végrehajtás kiértékelésének eredményeit nyilvánosságra hozzák. „Azoknak a minisztériumoknak, amelyek az első 6 hónapban nem költötték el az általuk igényelt pénzt, szilárd biztosítékokat kell nyújtaniuk arra, hogy a költségvetés-végrehajtás javulni fog a következő 6 hónapban” – olvasható a kormányfő bejegyzésében.

A miniszterelnök azt is hozzátette, az idei költségvetési deficit az év elején vállalt szinten, vagy alatta lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában