Nyíracsád: kékbe öltözött az iskola

Nyíracsád: kékbe öltözött az iskola
Kék a víz és zöld a Föld. Ezzel a szlogennel szervez környezetvédelmi hónapot március 22-től április 22-ig az Ady Endre Általános Iskola természettudományi munkaközössége.

Katonáné Katona Erzsébet, a munkaközösség vezetője elmondta, a programot március 22-én, a víz világnapján egy különleges akcióval indították. Reggel kék vizű patakként, folyóként hömpölyögtek a diákok az iskolába, a gyülekező alkalmával pedig kék tóvá duzzadt a gyerekek serege. Nem másért, mint azért, mert a világnapon kékbe öltözött az egész iskola.

Tanárok és diákok egyaránt csatlakoztak az akcióhoz, annyi kék ruhadarabot, kiegészítőt, lábbelit vettek magukra, amennyit csak tudtak. A diákok nagy része tetőtől talpig a víz színébe öltözött, volt olyan tanuló, a hetedikes Jakab Anett, akin 27 kék színű ruhadarabot számláltak meg, Szilágyi Barbara pedig még a könyveit is átfedte kékre az akció alkalmából.

A Kék-Nappal legfontosabb természeti kincsünk, a víz tisztaságának megőrzésére, ennek fontosságára szerették volna felhívni a figyelmet. A környezetvédelmi hónap keretében terveznek még gyalog és kerékpártúrát, rajzversenyt, meghirdetik a Kis természettudós vetélkedőt, ellátogatnak a helyi szennyvíztisztító telepre, de jut idő a játékos, sportversenyekre is.

A hónap a pontvadászat jegyében is zajlik, ahol az a cél, hogy a tanulók minél nagyobb számban vegyenek részt a rendezvényeken, s így gyűjtsenek pontokat osztályuknak. A záró rendezvényen, április 22-én, a Föld napján pedig ismét színes meglepetéssel rukkol majd elő az iskola, de erről nem árultak el közelebbit, azt mondták, meglepetésnek szánják.

K. Z. E.