Nyilvános a 15. Filmtettfeszt Magyar Filmszemle műsora

Nyilvános a 15. Filmtettfeszt Magyar Filmszemle műsora
A Filmtettfeszt immár 15 éve hozza el Erdélybe a legújabb magyar kasszasikereket és fesztiválokon díjazott művészfilmeket.

 

Az idei programban összesen 9 egészestés játékfilm szerepel, köztük a Cannes-i Fesztivál Un Certain Regard-díját elhozó Fehér isten Mundruczó Kornél rendezésében, Ujj Mészáros Károly több fantasztikusfilm-fesztivált megjárt Liza, a rókatündérje, valamint egy közvélemény-kutatás szerint az év legjobban várt filmje Magyarországon, az Argo 2. A nagyjátékfilmeken és a versenyszekció tizenegy versenyfilmjén kívül hat dokumentumfilm és harminc rövidfilm került a programba.
A fesztivál hagyományaihoz híven idén is várja a mozikba a legkisebbeket, ezúttal két felejthetetlen Dargay Attila-filmmel, a Lúdas Matyival és a Szaffival, illetve a címszereplő híres mentőkutyáról szóló, animált betéteket is tartalmazó ifjúsági filmmel, a Manccsal. A hétvégi délelőttök további gyerekfoglalkozásokkal egészülnek ki Nagyváradon és Csíkszeredában. Székelyudvarhelyen idén is lesz autós mozi, illetve több városban szerveznek találkozót a meghívott alkotókkal.

A belépés minden vetítésre és kísérőrendezvényre ingyenes, hangulatcsinálónak pedig íme a fesztiválszpot: https://www.youtube.com/watch?v=lu9_ZLCHgQk

A Filmtettfeszt szeptember 30-tól október 4-ig tart, idén először rekord számú, 12 városban. Kolozsváron kívül Nagyváradon, Székelyudvarhelyen, Nagyszebenben, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Nagybányán, Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Besztercén, Zilahon és Aradon is hozzájuthatnak a mozinézők a legfrissebb magyar filmekhez. Részletes, városokra és napokra lebontott program, valamint filmajánlók a fesztivál honlapján találhatók: http://www.filmtettfeszt.ro/, de nyomon követhetők a fejlemények a szokásos szociális médián létrehozott oldalakon is.