Nyílt napot tartottak az Orsolya óvodában

Akt.:
Nyílt napot tartottak az Orsolya óvodában
Csütörtökön nyílt napot szervezett az Orsolya óvoda várad-szőllősi kirendeltsége. Három csoport működik jelenleg itt, beiratkozni június 15-ig lehet. Számos opcionális tevékenység is zajlik.

Három csoportban foglalkoznak jelenleg a gyermekekkel az Orsolya óvoda várad-szőllősi, Ialomiței utca 3. szám alatti kirendeltségénél: a rövid programú (8-13 óra között) vegyes csoportot Géczi Lili óvónő vezeti, a napközis (7-17 óra) kiscsoportot Halász Erzsébet és Barta Tímea, a napközis közép- és nagycsoportot pedig Nagy Orsolya és Gáti Boróka. Mindhárom csoport 20-20 férőhelyes, és ottjártunkkor is látszott, hogy a gyerekek jól érzik magukat a társaik és a pedagógusok körében, gondoskodó odafigyeléssel ügyelnek rájuk, nevelik őket az óvónők.

Világos termekben

Beiratkozni június 15-ig lehet, szükséges valamelyik szülő személyi igazolványa és a gyermek születési bizonyítványa. Mint megtudtuk, Várad egyetlen magyar nyelvű állami óvodájában olyan kiegészítő, opcionális tevékenységek is zajlanak, mint például moderntánc-oktatás, az angol nyelv alapjainak az elsajátítása vagy meseterápia. Van ugyanakkor logopédus és pszichológus is, arra is odafigyelnek, hogy a gyerkőcök a román nyelvvel is megbarátkozzanak. Partnerkapcsolatot ápolnak több más intézménnyel, és a népi hagyományokról sem feledkeznek meg.

Ciucur Losonczi Antonius