Nyílt nap volt az Orsolyában

Nyílt nap volt az Orsolyában
Nagyvárad- Április 10-én, csütörtökön, nyílt napot rendeztek az Orsolya óvoda várad-szőllősi kirendeltségében, az Óvoda másképpen elnevezésű projekt keretén belül.

Ez alkalommal az óvónénik és a gyermekek vendégül látták a kedves szülőket, nagyszülőket, rokonokat, illetve azokat, akik betekintést akartak nyerni az óvodai életbe. A nap folyamán csoportokra lebontva különböző kézműves tevékenységeken vehettek részt a vendégek, s válhattak óvodássá egy-két óra erejéig. A legkisebbektől a legnagyobbakig, mindenki jól érezte magát és sikerült szebbnél szebb húsvéti dekorációkat elkészíteni.

Programok

Az Óvoda másképpen-hét keretében egyébként különböző, tartalmas programokon vehettek részt a gyerekek. Első nap meglátogatták a nagyváradi Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 2-es számú tűzoltó osztagát, ahol betekintést nyerhettek a mindennapi hősök életébe, munkájába. Ellátogattak ugyanakkor a Gheorghe Şincai Megyei Könyvtárba is, ahol megtudhatták a gyerekek, hogy milyen fontos szerepet kell játszaniuk a könyveknek az emberek életében. Emellett egy rövid kirándulás erejéig a Félixfürdő gyönyörű tavirózsáit is szemügyre vehették az óvodások.

A hét folyamán a gyerekek tanulhattak még az egészséges életmódról, jártak a mesék birodalmában is, de még megismerkedhettek rengeteg hangszerrel is, egy tehetséges komolyzenész bemutatójának keretén belül.

Nagy Orsolya óvónő