Nyílt nap volt az Orsolyában

Nyílt nap volt az Orsolyában
Nagyvárad- Kedden nyílt napot szerveztek a nagyváradi Orsolya óvoda központi, Moszkva/Szilágyi Dezső utcai épületében. Délelőtt farsangi kézműves-foglalkozások voltak, délután jelmezes felvonulás.

A hasonló tanintézeteknél megszokottnál nagyobb volt a nyüzsgés kedden Bihar megye egyetlen, jogi személyiséggel rendelkező magyar nyelvű állami óvodájában: nyílt napot szerveztek ugyanis az Orsolya óvoda központi, Moszkva/Szilágyi Dezső utcai épületében. Délelőtt farsangi kézműves-foglalkozásokkal, délután pedig jelmezes felvonulással, tánccal és különféle meglepetésekkel várták az érdeklődőket.

Erősségeik

Farkas Tünde igazgatónő arról tájékoztatta az Erdély Online-t, hogy a központi épületben öt csoportra (két rövid és három napközis programú), a várad-szőlősi ingatlanban (Ialomiței utca) pedig három csoportra (egy rövid és két napközis programú) vannak osztva a gyermekek. Fontos megemlíteni, hogy ezek egységes korosztályúak, vagyis nem vegyesek, hanem külön-külön vannak kis-, közép- és nagycsoportok. Az óvodák nincsenek körzesítve, tehát a város bármelyik negyedéből, sőt akár Várad környékéről is be lehet hozzájuk íratni gyermekeket a titkárságon, a határidő június 30-a. Az eddig felsoroltakon kívül erősségük még a játékos és interaktív román nyelv tanítás, az angol nyelv- és a moderntánc-oktatás. Emellett tágas termek, valamint nagy és árnyékos játszótér, illetve udvar jelentik a garanciát arra, hogy az ovisok jól érezzék magukat. Ugyanakkor külön logopédus (Simo-Ritter Csilla) és pszichológus (Luka Enikő) is foglalkozik a gyermekekkel. Augusztust kivéve, a nyári hónapokban is működnek, és kirándulásokkal, változatos és szórakoztató programokkal színesítik az együtt töltött időt, és tanítóképzős diákok is gyakori vendégek náluk, olyannyira, hogy a végzősök a vizsgatanításukat az Orsolya óvodában tartják.
A látogatók megismerkedhettek azokkal az óvónőkkel is, akiknek ősztől kiscsoportjaik lesznek, vagyis Szatmári Erzsébettel (rövid program), illetve Szabó Alizzal és Iuhas Emesével (napközi). Megtudtuk azt is: amennyiben igény lesz rá, akár egy úgynevezett mini csoportot is indítanak, két, két és fél éves gyermekek számára.

Ciucur Losonczi Antonius