Nyílt nap volt az állatkertben

Nyílt nap volt az állatkertben
Nagyvárad- Az elmúlt szombaton 9-18 óra között a nagyváradi állatkertben első alkalommal rendezték meg a Felelős Örökbefogadók Napját. Érdekes és változatos programok várták a nevelőszülőket.

Eddig közel 100 állatot adoptáltak a nagyváradi állatkertben, a szurikátákon kívül főleg a nagyragadozók a legnépszerűbbek, mint például a tigris, a párduc vagy a farkas. Az ország egész területéről akadnak nevelőszülők (Temesvár, Brassó, Bukarest, Konstanca stb.), illetve még Helsinkiből is jelentkezett valaki, így összesen 60 magánszemély és hat cég vállalta azt, hogy legkevesebb évi 100, illetve 500 lejt fizet azért, hogy örökbe fogadhasson számára kedves egy vagy több állatot, és eddig több mint 9000 lejt szántak erre. Az örökbefogadók az oklevelük felmutatásával ezen a napon ingyen léphettek be a zoóba, és részt vehettek az istápoltjuk számára szervezett foglalkozásokon, természetesen abban az esetben, ha ezek nem nagymacskák vagy egyéb veszélyes állatok.

Programok

A szép, nyárias időn kívül érdekes és változatos programok várták a látogatókat, akiknek a kérdéseire szívesen és készségesen válaszolt Bimbó-Szuhai Tibor, a létesítmény vezetője.
A „műsorszámok” közt szerepelt lovak, pónilovak etetése és gondozói tevékenységek; ormányos medvék etetése; szülői értekezlet; élelem előkészítés a kisállatoknak; gyűrűs farkú makik etetése; szurikáták etetése; román és magyar nyelvű idegenvezetés az állatkertben; exotikus madarak etetése; vala mint macskafélék etetése. Mindegyik etetésen a nevelőszülők a gondozókkal együtt vehettek részt, leszámítva a veszélyes állatokat. A szülői értekezleten emellett információkat tudhattak meg az érdeklődők többek között az állatokról és az állatkert jövőbeni terveiről.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,