Nyílt nap másodszor

Nyílt nap másodszor
Szatmárnémeti — Csütörtökön nyílt napot tartott a Prima Gym. A rendezvény keretében bárki részt vehetett az edzéseken.

„A nyílt napot elsősorban nem azok számára szerveztük, akik amúgy is járnak rendszeresen edzésekre. Valójában, az „utca emberét” szerettük volna becsalogatni, hogy népszerűsítsük az egészséges életmód alapjait. Temészetesen, ehhez hozzá tartozik a testmozgás is”— mondta el lapunknak Ilyés Ilona, edző, a rendezvény eggyik szervezője.

A Prima Gym tíz éve létezik. Fennállása óta egyre többen tudatosan, —elsősorban az alakformálás és a jó közérzet miatt — járnak tornázni. Mostanra pedig már divattá vált, hogy az emberek edzésre járnak. Ez nem csak a fiatalok körében elterjedt, hanem az idősebb, ötvenes korosztály is igényli a testmozgást — magyarázta Ilyés Ilona.

A nyílt nap alkalmából ötféle félórás bemutatóórán vehettek részt az érdeklődők: step–aerobik, gerinc–torna, tánc, pilates és labdával vagy egyéb tornaszerekkel végett tornagyakorlatokon. A bemutatóórákon végzett koreográfiát bárki nyomonkövethette, tehát az abszolút kezdők is könnyedén végezhették a gyakorlatokat. Igény szerint, egy készülék segítségével megmérték a résztvevők testzsír–százalékát — mutatott rá Ilyés Ilona.

Tévhitek

Ilyés Ilona elmondta továbbá, hogy sokan azért kezdenek el edzésre járni, hogy fogyjanak, de sokszor abban a tévhitben élnek azok akik hozzájuk fordulnak, hogy heti két edzéssel lefogynak, pedig a fogyás a tejles életmódváltás eredménye. „A sztárdiéták — tapasztalataink szerint — nem működnek. Azoknak, akik járnak tornázni 10%–a túlsúlyos. Sajnos, ahhoz képest még mindig kevesen akarnak úgy fogyni, hogy közben tornáznak is” — magyarázta Ilyés.