Nyílt nap a szalontai iskolában

Nyílt nap a szalontai iskolában
Bihar megye – A nagyszalontai Arany János Általános Iskolában nyílt napot tartottak az elmúlt hétvégén. A változatos programra azokat szülőket várták, akiket komolyan érdekel a gyermekük iskolai előmenetele.

Illetve mindazokat, akik szeptemberben vezetik első osztályba gyermekeiket. A program az iskola tornatermében kezdődött, ahol Tornai Melinda igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd bemutatta azokat a tanítónőket, akik jelenleg negyedik osztályt tanítanak, ők fogadják ugyanis ősztől az iskolakezdőket. Napjainkban rengeteg információ és sokféle inger éri a gyermekeket, magyarázta az igazgató, ezért nagyon fontos, hogy az iskola és a szülők közösen megtalálják azokat a módszereket, melyek segítségével jó irányba tudják terelni az apróságokat. Új módszerek léteznek, s ebből is láthattak ízelítőt a jelenlévők. Erdős Nóra érkörtvélyesi pedagógus a mozgáskotta módszert mutatta be a szalontai Hófehérke Óvoda kisdiákjainak segítségével. A programot és segédanyagát a Polgármesteri Hivatal, a Tanítók Klubja és az Általános Iskola közös erővel megvásárolta, így ősztől minden kisgyermek számára elérhető lesz ez a személyiség- és figyelemfejlesztő módszer.

A szülők is elkísérték

A nyílt nap második részében a kisdiákok saját osztálytermeikbe vonultak, ahova ezúttal a szülők is elkísérték őket. Legkülönlegesebb program a negyedikeseknél volt, hozzájuk az óvodások is betértek. Csepregi Erzsébet tanítónő és osztálya kézimunkaórát tartott, ezen a kicsik és a negyedikesek együtt dolgozhattak. Takó Csilla tanítónő játékra invitálta a megszeppent óvodásokat, az ismerős rímek, dallamok hallatán a kicsik hamar megbarátkoztak az iskolás világgal. Szegi Gabriella tanítónő ősztől új módszer alapján oktatja majd a hozzá iratkozó gyermekeket. A step by step módszert más városokban évek óta sikeresen alkalmazzák. Arról, hogy mit is takar ez a lehetőség, hogyan tanulnak általa a kisdiákok, Fekete Erika nagyváradi tanítónő tartott előadást, aki elsőként alkalmazta megyénkben ezt a tanítási módot évekkel ezelőtt. A szülők nagy érdeklődéssel hallgatták, a gyermekek közben a negyedikes társaikkal együtt festegettek. Az Arany János Általános Iskolában remek hangulattal, sok hasznos információval telt a nyílt nap, mely az első volt a sorban, de minden bizonnyal nem az utolsó, hiszen az intézmény vezetősége szeretné hagyománnyá nemesíteni a rendezvényt.