Nyílt nap a Partiumi Keresztény Egyetemen

Nyílt nap a Partiumi Keresztény Egyetemen
A hatodik alkalommal megszervezett Partiumi Egyetemi Napok keretében idén is tartottak nyílt napot az egyetemen, amire főként a középiskolás diákokat várták.

A váradi Partiumi Keresztény Egyetem az előző évek hagyományaihoz híven idén is megszervezte a főként középiskolás diákoknak szóló Nyílt Napját április 21-én. Ezen a napon reggel 9 órától 14 óráig az egyetem interaktív foglalkozásokkal, szakbemutatókkal, ismeretbővítő előadásokkal és játékokkal várta az ide látogató fiatalokat. A főépületében felállított szakbemutató standoknál az érdeklődő fiatalok első kézből szerezhettek információt a tanároktól és hallgatóktól az egyetem nyújtotta képzési lehetőségekről. A Nyílt Nap hivatalos megnyitóját tíz órától tartották meg a PKE dísztermében. A megjelent diákokat és tanárokat Szabó Zoltán PR-referens köszöntötte, majd dr. Maior Enikő rektorhelyettes osztotta meg gondolatait. Beszédében kitért arra, hogy miért előnyös egy kisebb létszámú egyetemre jelentkezni, ahol a hallgatóknak nagyobb esélyük van Erasmus programban részt venni, ösztöndíjakat kapni és tanáraik is jobban tudják egyengetni útjukat az egyetemi évek alatt.

Erasmus

A továbbiakban Ardelean Tímea, az Erasmus program koordinátora beszélt arról, hogy miért is érdemes részt venni a diákcsereprogramban. Mint elmondta az Erasmus programban résztvevők európai egyetemeken tanulhatnak, valamint európai cégeknél és intézményeknél végezhetnek szakmai gyakorlatot, amely idő alatt ösztöndíjban részesülnek, emellett pedig számos életre szóló tapasztalatot szereznek. A PKE-ről a program indulása óta 500 hallgató vett részt a diákcsereprogramban, évente az egyetem tanulóinak közel 12 százalékának nyílik lehetősége külföldön tanulni a programon keresztül. A megnyitót követően a résztvevők a különböző szakok foglalkozásain, előadásain vettek részt. A Nyílt Nap fő célja, hogy az érdeklődők ne csak szóróanyagokból és online felületekről tájékozódva ismerkedjenek meg a PKE-n működő szakokkal, hanem személyesen is megtapasztalhassák milyen az egyetem hangulata.

P. Nagy Noémi