Nyílt levél a tordai összefogásért

Ádámossy Klára asszonynak, a tordai RMDSZ-szervezet elnökének a figyelmébe.

Tisztelt Elnök Asszony!

A helyhatósági választások közeledtével az Erdélyi Magyar Néppárt tordai szervezete úgy döntött, indul a helyhatósági választásokon. Figyelembe véve a tordai magyar közösség létszámát, szeretnénk ha minél nagyobb önkormányzati képviselettel tudnánk a magyar emberek jogait, érdekeit képviselni. Tudván azt, hogy az RMDSZ jelenleg csak két tanácsosi helyet tudott a legutóbbi választásokon szerezni, nem szeretnénk ezt veszélyeztetni, de annál inkább növelnénk. Ezért a Kolozsváron kialakult politikai együttműködés szellemében, az új egység jegyében és közös mozgósító erőnk tudatában a tárgyalási szándékunkról kívánunk tanúbizonyságot tenni.

Tiszteletben tartjuk a tordai RMDSZ-t, annak helyi támogatóit. A pártbejegyzésünk érdekében a városban szerzett támogató aláírásaink azonban köteleznek bennünket. Fontosnak tartjuk, hogy választási szereplésünkkel azt a választói réteget is képviseljük, akik az új politika mellett tették le a garast, akik az RMDSZ tevékenysége nyomán lemorzsolódtak szavazó közösségünkből.

Tisztelt Elnök Asszony!

Bízok benne, hogy belátja: a helyi összefogásunk révén Önök csak nyerhetnek – ahogyan egyébként mi is. Felajánlásunk azonos a tordai magyar polgárok elvárásával. A legnagyobb nyertes azonban így pont az a magyar közösség lehet, aki érezhetően elvárja a koalíciót, és el akarja kerülni szavazataink megoszlását. Arra kérjük Önöket, vizsgáljuk meg közösen a helyi választási együttműködés lehetséges formáit. Hiszünk abban, hogy tárgyalóasztalhoz ülhetünk, és közös céljainkat felismerve a helyes utat megtalálhatjuk.

Figyelemmel várjuk megtisztelő válaszukat!

Torda, 2012. április 23.

Tisztelettel:

Józsa István Örs, az Erdélyi Magyar Néppárt tordai szervezetének elnöke