Nyílt diszkrimináció

Azt sérelmezzük, hogy mi, a vidéken élő nyugdíjasok miért nem részesülünk a városban élő sorstársainknak megadott jogokban. Miért tesznek különbséget a jogok elbírálásakor nyugdíjas és nyugdíjas között?

Logikátlannak tartom az illetékesek azon határozatát, hogy diszkriminatív módon nem biztosítják a városi ingyenes közlekedést a buszokon és a villamosokon a vidéken élő nyugdíjasoknak ingyen.

Egyenlő jogokkal

A vidéki nyugdíjas havonta egyszer-kétszer veszi igénybe a közlekedési járműveket, ugyanakkor a városi naponta többször is utazik! Kérdem én – adott esetben – mekkora az a veszteség, amellyel az illetékesek számolnak? Logikátlan és érthetetlen a jelenlegi helyzet számunkra, hiszen nyilvánvaló, hogy egy városi nyugdíjas utáni „megtakarítás” (értsd költség) jóval nagyobb, mint az említett vidéki nyugdíjas által kifizetett villamosjegy ára! A fentebb említett tények ismeretében kérem az illetékes szerveket, hogy intézkedjenek a törvény által előírt módon, tudván azt, hogy a vidéken élő nyugdíjas is – a városiakhoz hasonlóan – kivette részét az országépítő munkából, s a törvény előtt egyenlő jogokkal bírnak.

Cs. Z., Tenke