Nyíló Akác Hangja – Következhet a döntő

A versenyzők közösen is énekeltek a színpadon
A versenyzők közösen is énekeltek a színpadon
Péntek délután – éppen egy héttel a végső megmérettetés előtt – kialakult Érmihályfalván a Nyíló Akác Hangja döntőjének öt fős mezőnye. Az énekesek több ezres közönség előtt fognak szerepelni.

A Nyíló Akác Hangja verseny első selejtezőjéből 8 énekes jutott tovább a második fordulóba. A szervezők nevében Krizsán Csaba mintegy 80 fős közönséget köszönthetett a kultúrházban, illetve 7 versenyzőt – egy érmihályfalvai nem jelent meg. “Erre a versenyre nem ezrek jelentkeztek, de akik igen, azok a döntőben ezrek előtt fognak énekelni” – mondta Krizsán Csaba, hozzátéve, hogy a döntőben első, második és harmadik helyezettet hirdetnek majd, továbbá két különdíjat, és egy közönségdíjat adnak át, de a színpadra várnak mindenkit, aki benevezett a versenyre, függetlenül attól, hogy a verseny melyik korábbi szakaszában esett ki. Újra sorsolással döntöttek arról, hogy a versenyzők milyen sorrendben álljon színpadra, és a változatlan összetételű – B.Vadász Mónika zenetanár, Bokor János kántor-karvezető, Koczkás Zsolt zenész – zsűri elé, azonban most két dallal. A műsorvezetői teendőket Marozsán Csilla és Bántó Norbert tanárok látták el, show-jelleget adva a versenynek.

Show-hangulat, meglepetés

A továbbjutottak: Kovács Nikoletta (Érmihályfalva), Venkli István (Érsemjén), Sándor Ferenc, Czentye Kitty (Bihardiószeg), Fodor Jennifer (Mezőzombor, Magyarország). Kiestek: Hegedüs Szabolcs (Bihardiószeg), Kerekes Szabina Eszter (Szatmár). Míg a zsűri tanakodott, a szervezők nem csak a közönségnek, de a versenyzőknek is meglepetéssel szolgáltak: utóbbiakat mind a színpadra szólították, hogy közösen énekeljék el a Hungária együttes Csókkirály című dalát, ami igen jól sikerült, illet az amúgy már a verseny idején is kialakult buli-hangulatba. Az eredmény kihirdetésekor az ítészek most is mindenkinek a produkcióját értékelték, ugyanakkor felhívták a figyelmet: a döntőben a hang mellett többet fog nyomni a latba a színpadi megjelenítés is. A döntőre a XXI. Nyíló Akác Napok fesztivál második napján, május 17-én 18 órától kerül sor a Széchenyi téren, amikorra a döntősök újra két – egy eddig már előadott és egy új – dallal is készülnek.

Rencz Csaba