Nyertes stratégiai projektek

Nyertes stratégiai projektek
Pénteken rendkívüli ülést tartott a megyei önkormányzati képviselő-testület, amelynek végén Pásztor Sándor RMDSZ-es tanácselnök arról számolt be, hogy ülésezett a monitoring bizottság.

Péntek délután a megyeháza dísztermében rendkívüli közgyűlést tartott a Bihar megyei önkormányzati képviselő-testület, melynek végén Pásztor Sándor RMDSZ-es tanácselnök arról számolt be, hogy egy nappal korábban, vagyis június 28-án Aradon ülésezett az európai uniós finanszírozású projektekkel foglalkozó Interreg Románia- Magyarország monitoring bizottság, és Bihar megye szempontjából olyan eredmények születtek a stratégiai jellegű projektek esetében, melyekre számított az önkormányzat vezetése.

Mindez konkrétan azt jelenti, hogy egészségügyi területen a Bihar megye által benyújtott projekt a második legnagyobb számot érte el 84,5 ponttal, ennek a becsült értéke áfával együtt 9.474.159,01 euró.

A kulturális területen az első két nyertes projekt Debrecen Megyei Jogú Városé, mindkettő esetében fő partnerek a Bihar Megyei Tanács által fenntartott kulturális intézmények. 91,5 pontszámot kapott a forgószínpad kialakítása a Szigligeti Színházban- becsült költségvetés 970.393 euró, valamint 89,5 pontot kapott a Körösvidéki Múzeum új székhelyének dotálása, s ezzel a tulajdonképpeni befejezése- 2,767 millió euró, illetve egy kulturális központ létesítése a várad-velencei művelődési házban- 673.895 euró.

„Ettől a pillanatól kezdve célegyenesben vagyunk, következhet a tendereztetés és a kivitelezés”- nyilatkozta Pásztor Sándor.

Ciucur Losonczi Antonius