ERDON Országos hírek

2008.05.14. 08:39

Jó biznisz az Olaszországból lopott autó

<p>Két román állampolgárt fizetett le egy férfi azért, hogy két lopott autót behozzanak Románia területére. Az üzletre a nagylaki határrendőrök derítettek fényt, amikor hétfő éjjel a határátkelő környékén egy üresen álló, olasz rendszámú új típusú Opel személygépkocsi szúrt nekik szemet.</p>

Nagylak környékét átfésülve egy gyanús férfit is feltartóztattak, akiről később kiderült: 400 euró ellenében hozta be külföldről az autót egy ismeretlen kérésére. Az autót április végén lopták el Olaszországból. Szintén aznap éjjel, egy szintén olasz rendszámú Alfa Romeot állítottak meg, sofőrje bevallotta: 400 eurót fizettek neki külföldön, hogy behozza az autót. Ráadásul még hajtásival sem rendelkezett.

A két autót a határrendőrök lefoglalták, és a felügyelőségük udvarába vitték, az ügyben eljárás indult. A rendőrség statisztikái szerint a lopott autók nagy részét Olaszország területéről hozzák be. Az „üzlet” az érvényben lévő szigorú törvények ellenére, továbbra is jövedelmező.

(nyugatijelen.com)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!