Nyert a Fidesz: ,,Sorsdöntő győzelmet arattunk”

Akt.:
Orbán Viktor a győzelmi beszéde közben
Orbán Viktor a győzelmi beszéde közben
Magyarország nagy győzelmet aratott, ,,sorsdöntő győzelmet arattunk” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap éjjel a kormánypártok budapesti eredményváró központja, a Bálna előtt a Fidesz-KDNP győzelmét hozó parlamenti választás után.

,,Győztünk!” – ezzel kezdte beszédét a kormányfő, a Fidesz elnöke, aki úgy fogalmazott: a magas részvétel minden kétséget zárójelbe tett. ,,Egy nagy csata van mögöttünk, sorsdöntő győzelmet arattunk, lehetőséget kaptunk, lehetőséget teremtettünk magunknak, hogy megvédjük, megvédhessük Magyarországot” – mondta Orbán Viktor.

Kiemelte: Magyarország még nem tart ott, ahol szeretnék, de már elindult a saját maga választotta útján. “Együtt fogunk ezen az úton végigmenni” – ígérte a kormányfő. Szerinte érvényes az a bölcsesség, hogy most kell szerénynek lenni, mert most van mire.

Köszönet

A miniszterelnök köszönetét fejezte ki a választóknak, külön a Fidesz-KDNP-re szavazóknak, amiért kitartottak mellettük az elmúlt években. Köszönetet mondott továbbá a külhoni magyaroknak, akik “segítettek megvédeni az anyaországot”, valamint Jaroslaw Kaczynskinek, a lengyel kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnökének és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőnek is a támogatásért. Emellett megköszönte a Fidesz segítőinek, önkénteseinek munkáját, továbbá azoknak is köszönetét fejezte ki, akik ,,imádkoztak értünk és értem”. Végül feleségének, Lévai Anikónak mondott köszönetet. ,,Mindent köszönök, Soli Deo gloria” – zárta szavait Orbán Viktor.
A miniszterelnök a Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok! köszöntéssel búcsúzott.

orban2

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a Kossuth-nótát énekelte el a párt választási eredményváró rendezvényén a Bálna Budapest rendezvényközpontban az országgyűlési képviselő-választás napján, 2018. április 8-án.

(MTI)