Nyert a bajnokesélyes Érmihályfalván

Akt.:
A vendég zöldek eredményes utat tettek az Érmellékre
A vendég zöldek eredményes utat tettek az Érmellékre
Bihar megye – A labdarúgó III.-Liga 21. fordulójában 2-0-ás félidő után 4-2-es megérdemelt győzelmet aratott Érmihályfalván a Temesrékási ASK.

Az egész napos csendes eső nyomán csúszós pálya fogadta a csapatokat, amit mindketten ki is használtak az elején, és a játékosok távoli lövésekkel próbálkoztak. Két védelmi hibát követően 3 perc alatt “megléptek” a vendégek: a 18. percben Magdaş, a 20.-ban Encim volt eredményes. Újabb egy percet követően újabb hatalmas helyzetet hagytak ki a vendégek, a 32. percben Trăudu a kapufát találta el. Válaszként a 45. percben Iambor szabadrúgását a kapufára tolta Burtic. Az első félidő második felében, majd a második félidő első negyedében az Unirea mintha egy másik dimenzióban mozgott volna, ennek lett eredménye, hogy az 52. percben Encim tovább növelte a temesiek előnyét, és félő volt, hogy nagyobb “zakó” van készülőben.

Kései ébredés

Ám a vendégek mintha már a mellényt is elszabták volna, és “felébredt” az Unirea: a 60., majd a 85. percben Crişan talált a hálóba, miközben egyre feszültebb lett a hangulat. A játékvezető főleg a hazaiaknak kiosztott sárga lapokkal gondolta megfékezni az indulatokat, Paleacu 92. percben szerzett gólja aztán mindent eldöntött. Az utolsó sípszó után sok mindenről lehetett vitatkozni a meccs kapcsán, csak arról nem, hogy a jobbik csapat győzött – de az Unireának nem is a bajnoki címre hajtó Temesrékáson át kell vezessen az útja a középmezőnyben való megkapaszkodáshoz.

Érmihályfalvi Unirea-Temesrékási ASK 2-4 (0-2). Praszler stadion, 200 néző. Gólszerzők: Crişan (60.p., 85.p.), illetve Magdaş (18.p.), Encim (20.p., 52.p.), Paleacu (92.p.). Sárga lapok: Morar, Cura, Fele S., Fele Sz., illetve Burtic. Játékvezető: Popa Sergiu, partjelzők Potora Florin és Damian Alin (mindhárman Enyedről). Szövetségi megfigyelők: Miszti Ioan (Kolozsvár), Avram Cornel (Temesvár).

Unirea: Szász – Ionescu, Cura, Nistor, Morar, Crişan, Fele S., Magda (68.p. Fele Sz.), Iambor (53.p. Bârsan), Buştea, Dumiter (78.p. Ruszkai). Edző Csűri Sándor.

Temesrékási ASK: Burtic – Streanga, Mânecan, Chivoiu, Encim (83.p. Andronic), Magdaş (69.p. Rogazinaru), Ticană, Boldea (79.p. Paleacu), Nanu, Traudu (93.p. Aldea), Seroni. Edző: Petrescu Cosmin.

Rencz Csaba