Nyári bobpályát avattak Borszéken

Nyári bobpályát avattak Borszéken
Nyári bobpályát avattak szerdán Borszéken. Az állami beruházással épített létesítmény avatásán a helyi vezetők mellett részt vettek a turisztikai minisztérium képviselői is.

A polgármesteri hivatalnak sikerült a szerződés aláírását követő hat hónapban kivitelezni a projektet. ,,Nagyon fontos, hogy ezzel a beruházással még több turistát vonzzunk az üdülőhelyre, és meghosszabbítsuk a tartózkodásukat a településen” – idézi Mik József borzéki polgármester megnyitóbeszédét az AGERPRES hírügynökségnek küldött közlemény.

A polgármester elmondta: a bobpálya öteletét Ausztriából vették.

A városháza közleménye szerint a leszerelhető nyári bobpálya építéséhez szükséges beruházás értéke 5.250.000 lej, amelyhez a turisztikai minisztérium 4 millió lejjel, Hargita Megye Tanácsa pedig 400.000 lejjel járult hozzá.

A projekt magában foglalta egy közel 1500 méter hosszú leszerelhető nyári rendszer felépítését oda, ahol télen a sípálya működik.

A bobpálya ereszkedő szakasza 860 méter, az emelkedő rész 572 méter, a szintkülönbség 125 méter.

A pálya csúcsánk elérésére a meglévő sífelvonót használják.

A létesítmény naponta 14 és 17, szombaton és vasárnap 12 és 17 óra között üzemel. Egy ereszkedés 10 lejbe kerül a felnőtteknek és 5 lejbe a gyerekeknek. A bobpálya télen nem működik.

 

www.agerpres.ro

Címkék: ,