Nyakon szúrta magát – kék hírek Szatmár megyéből

Nyakon szúrta magát – kék hírek Szatmár megyéből
© Illusztráció
Egy bábcai férfi holttestére bukkantak a hozzátartozók szombaton, és hívták a rendőröket, mivel a férfi nyakába szúrva egy kést találtak.

Roxana Cristea, a Szatmár Megyei Rendőrség sajtószóvivője elmondta, az 50 éves férfi holttestét saját otthonában találták meg, és a helyszínen nyomozó ügyészek nem találtak idegen kezűségre utaló nyomokat. A nyomozásból az derült ki, hogy a férfi öngyilkos lett, nyakon szúrta magát a késsel.

 

Sorozattolvajok –  Február hónap folyamán három kispeleskei lakos tett feljelentést a rendőrségen, azt követően, hogy kerítésdarabokat vagy szárnyasokat loptak el udvaraikról. A nyomozás során kiderült, hogy az elkövetőek a 32 éves I. Geani és a 26 éves F. Carol. A két elkövetőt egy éjszaka egy falubeli tetten érte, ezzel megelőzve az újabb lopást. A két férfi jelenleg a rendőrség fogházában van, ahonnan majd börtönbe szállítják őket, hiszen korábbi betöréseik miatt a bíróság letöltendő börtönbüntetésre ítélte őket.

 

Fiatalkorúval létesített szexuális kapcsolatot

 

Egy 14 éves királydaróci lányhoz kellett az elmúlt hét végén mentőt hívni, mivel beindult a szülés, és szülési fájdalmak jelentek meg. A 6-os számú tasnádi körzeti rendőrök nyomozást indítottak az ügyben, melyből kiderült, hogy a 14 éves leány élettársi kapcsolatban élt a 21 éves S. Bobi helybeli férfival, és saját beleegyezésével létesítettek szexuális kapcsolatot. S. Bobi ellen a büntetőtörvénykönyv 198-as cikkelye értelmében bűnvádi eljárást kezdeményeztek fiatalkorúval létesített szexuális kapcsolat vádjával.

 

Lopott luxusautóval

Március 2-án 19.30 órakor a petei határátkelőnél jelentkezett az országba való belépési szándékkal a 21 éves B. Iulian kányaházi lakos, aki egy Peugeot 607-es gépjárművet vezetett. A határátlépési rutin eljárás során kiderült, hogy a gépjárművet 2008-ben lopták Franciaországból. A férfi ellen bűnvádi eljárást kezdeményeztek, míg a 8000 eurós járművet a nyomozás idejére lefoglalták a rend őrei.

 

Ellenszegülő sofőr

Az avasfelsőfalui rendőrök március negyedikén állították meg ellenőrzésre a 41 éves C. Pavelt, aki egy olyan gépjárművet vezetett, melynek ideiglenes forgalmi engedélye januárban lejárt. A gépjármű vezetője ellenszegült mind az alkoholszondás vizsgálatnak, mind a vérvételnek, így a rendőrök két szabálysértés miatt indítottak bűnvádi eljárást az avasfelsőfalui férfi ellen.