NVI: a jelenleg működő technológiával közlik az előzetes eredményadatokat

NVI: a jelenleg működő technológiával közlik az előzetes eredményadatokat
A Nemzeti Választási Iroda (NVI) az urnazárás utáni előzetes eredményadatokat is a jelenleg működő technológiával teszi közzé – közölte Pálffy Ilona, az NVI elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján. Az NVI délelőtt a nagy érdeklődésre tekintettel egy nagyobb teherbírású megoldásra állította át a www.valasztas.hu oldalt.

Pálffy Ilona elmondta: a napközbeni adatok 7 órás jelentésénél észlelte az NVI, hogy kimagasló az érdeklődés a www.valasztas.huhonlapon megjelenő részvételi adatok iránt.
Ezért a 9 órás jelentés alatt a rendkívül magas érdeklődés zökkenőmentes kiszolgálása érdekében a honlapot az NVI átállította egy nagyobb teherbírású megoldásra – tette hozzá, felidézve, hogy erről a technikai megoldásról az április 5-én tartott tájékoztatón már informálták a pártokat.
Mint mondta, az átállítás idején átmeneti szolgáltatáskiesés volt tapasztalható. Az új megoldás üzembe állítása óta azonban a napközbeni adatok megjelenítése üzemszerűen és folyamatosan működik.
Pálffy Ilona egy kérdésre válaszolva elmondta: korábban már tesztelték a választási honlapot, de ekkora terhelésre nem számítottak.

(MTI)