November 25. – Székelyhídi körkép

November 25. – Székelyhídi körkép
Bihar megye – Székelyhídon 9 szavazókörzetben összesen 9575 választópolgár dönthetett az európai képviselőkről és vehetett részt az uninominális választásokról tartott referendumon. Érköbölkúton volt jobb részvétel.

A délelőtt folyamán általában csekély érdeklődés jellemezte a szavazókörzeteket, egyedül a templomozásból kifele jövet tájékán, 12 és fél egy között nőtt a szavazási kedv. Míg délelőtt tizenegykor a 9 szavazókörzetben 7,37%-os volt a részvétel, addig a 4 székelyhídi szavazókörzetben összesítve még a 7%-ot sem érte el ez az arány, azaz a 6028 székelyhídi választópolgárból 11 óráig csupán 421 voksolt. Mindenütt jellemző volt, hogy a népszavazáson kevesebben nyilvánítottak véleményt, mint az európai parlamenti választásokon, annak ellenére, hogy  ugyanabban az épületben tartották a két voksolást. Délután egyre város szinten már több mint 250 személlyel több nyilvánított véleményt európai parlamenti választások ügyében, mint a referendum esetében.

Gyenge részvétel Nagykágyán

Déli egykor a részvételi arány 12,11% volt a város szintjén, míg Székelyhídon 10,48%. Kiemelkedő volt a részvétel Érköbölkúton, ahol már ebben az órában meghaladta a részvételi arány a 20%-ot, míg ugyanekkor a székelyhídi 178-as választókerületben, illetve a nagykágyai 180-as választókörzetben még mindig nem sikerült átlépni a 7%-ot.