November 10-én érkezik meg az influenzavakcinák következő szállítmánya

November 10-én érkezik meg az influenzavakcinák következő szállítmánya
November 10-én várható az influenzaellenes oltások második szállítmánya az országba, december elején pedig az utolsó szállítmány is megérkezik – nyilatkozta mandátumának átvételét követően az új egészségügyi miniszter, Victor Costache.

Costache hivatalosan csütörtökön vette át hivatalát, a ceremónián Ludovic Orban kormányfő és Raluca Turcan kormányfőhelyettes is részt vett. Az új egészségügyi miniszter arról számolt be, hogy az októberben érkezett első, 500.000 adag vakcinát tartalmazó szállítmány után novemberben újabb félmillió adag oltás érkezik, majd az utolsó szállítmány december elejére várható. ,,Megpróbáljuk optimálisan működtetni ezt a rendszert, hogy jövőre már ne kelljen az oltások kríziséről beszélni” – mondta Costache.

Arra is ígértet tett, hogy mielőbb döntést hoznak az ágazatot érintő olyan fontos kérdésekben, mint a clawback-adó, a kiegészítő biztosítások és az Eurotransplant ügye.

Costache elmondta, új rendszer alapján tervezik kiértékelni az egészségügyi személyzet és az egészségügyi intézmények menedzseri állására pályázó személyek szaktudását, mert ,,jól tudjuk, hogy sokszor csak mímelik a versenyt, és politikai alapon történnek kinevezések, ami az egészségügyben nagyon súlyos szerintem” – tette hozzá.

 

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .