ERDON Bulvár

2008.04.11. 11:28

Pénzbírság hűtlenségért

<p>Bírságot irányoz elő egy kolumbiai törvénytervezet azoknak, akik megcsalják hitvesüket.</p>

A tervezetben, amelyet Edgar Espíndola Nino szenátor terjesztett el a bogotái törvényhozásban, nem csupán a törvényes házastársakra vonatkozik a bírságolás lehetősége, hanem az élettársi kapcsolatban lévőkre is. A "hűtlenségi záradékot", a feljelentés és a megbírságolás jogával a honatya a házassági szerződés kiegészítésének tekintené. Ugyanakkor a jogszabály arra is lehetőséget adna, hogy a megcsalt személy megbocsásson és eltekintsen a pénzügyi szankciótól.
Espíndola szenátor úgy vélekedik, hogy a hűtlenség nem csupán családjogi, hanem közbiztonsági és közegészségügyi probléma is. Emlékeztet arra, hogy Kolumbiában naponta kilenc nő hal meg olyan nemi betegség következtében, amellyel szabados szexuális életű férfiak fertőzték meg őket. Az is tény, hogy a dél-amerikai országban a szerelmi indíttatású bűntények 80 százalékát hűtlenség miatt követik el, továbbá a nők elleni bántalmazások 31 százaléka is erre az okra vezethető vissza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!