Nőtt az átmeneteli arány

Nőtt az átmeneteli arány
Bihar megyében is közzétették pénteken a pótérettségi óvásokat követő, végső eredményeit. Ezek alapján a csaknem másfél ezer Bihar megyei pótérettségiző közül tizennéggyel nőt a sikeresen vizsgázók száma, azaz immár 328-an érték el legalább a hatos átlagot, így az átmeneteli arány az óvások előtti 20,95%-ról 21,88% lett, adta hírül közleményében a Bihar Megyei Főtanfelügyelőség.

A 283 benyújtott óvás közül 89-et ítéltek megalapozotnak. Azoknak a száma, akik 6 és 6,99 közötti átlagot értek el 245-ről 258-ra nőtt; eggyel többen, azaz 64-en érettségiztek le 7 és 7,99 közötti átlaggal, s változatlanul hatan értek el 8 és 8,99 közötti átlagot.
Ami pedig a nagyváradi magyar középiskolákban végzett pótérettségizők eredményeit illeti: a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban végzettek közül kettőnek sikerült az éretségije (az óvások előtt egyetlen vizsgázónak), a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban végzettek közül hatnak a korábbi öthöz képest, az Ady Endre Elméleti Líceumban végzett pótérettségizők közül pedig az óvásokat követően is nyolcan érték el legalább a hatos átlagot, az ő számuk nem változott.