Nőtt a Turism Felix bevétele

Nagyvárad-A felixfürdői Turism Felix hoteltársaságnak ez évben 9 hónap alatt 37,6 millió lej (11,2 millió euró) bevétele volt, ami 21% növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest, és 11 százalékkal több a tervezettnél.

A társaságnak 8,1 millió lejes profitja volt az említett időszakban, ami 16 százalékkal több a 2006-os január- szeptember közötti profitnál, tűnik ki a Turism Felix Rasdaqnak küldött pénzügyi jelentéséből.

Ez évben klilenc hónap alatt 16,2 millió lejt ruházott be a cég a szállodák és kezelőbázisok korszerűsítésére, az ez évre szánt beruházái összeg 60 százalékát.

A Turism Felix szállodáiban 77 százalékkal növekedett a külföldi vendégek száma a tavalyihoz képest, a belföldieké pedig 18 szaázalékkal nőtt. Ez utóbbiak száma a Nyudgíjpénztár által adott ingyenes, vagy kedvezményes árú üdülő- és kezelőjegyeknek köszönhetően növekedett.

A társaság fő, 62,9 százalékos részvényese a Transilvania Pénzügyi Befektetési Társaság, míg az Oltenia Befektetési Társaság 16,2 % részvénycsomaggal rendelkezik. A Turism Felix tulajdonában van az International négycsillagos, a Nufarul, Termal három csillagos, a Lotus, Poenita, Somes, Mures, és Unirea, kétcsillagos hotel, valamint Felix és Poiana egycsillagos hotel. A hotelek keretében hat gyógykezelő bázis is működik.