Nőszövetségi ünnep Szatmárnémetiben

Nőszövetségi ünnep Szatmárnémetiben
Szatmárnémeti – A Szatmárnémeti–Szamos negyedi Református Egyházközség nőszövetsége 1993 májusában, a szatmárnémeti Mircea Eliade (6–os Számú Általános Iskola) dísztermében alakult.

A nőszövetség a templomépítő nagyasszony, Árva Bethlen Kata nevét vette fel. A gyülekezet nőszövetsége minden szerdán bibliaórára gyűl össze, ahol a hölgyek a legaktuálisabb, a gyülekezet életével és tevékenységével kapcsolatos dolgokat beszélik meg. A tagok diakóniai munkát vállalnak, önmagukat képzik, a templomépítésből is kivették a részüket. Az Árva Bethlen Kata Nőszövetség 10 évvel ezelőtt avatta zászlaját, melyet a Bethlen család címere díszít. Az ünnepségen jelen volt gróf Bethlen Miklós és felesége, Bécsből.

Meghívottak

A Szatmárnémeti–Szamos negyedi gyülekezet nőszövetsége jó kapcsolatokat ápol úgy a romániai, mint a magyarországi és hollandiai gyülekezetek nőszövetségeivel egyaránt. A Szamos–negyedi gyülekezet május 18–án ünnepli az Árva Bethlen Kata Nőszövetség megalakulásának 15-ik évfordulóját. Ebből az alkalomból meghívják a templomépítő nagyasszony nevét viselő mátészalkai– és nyírbátori nőszövetség képviselőit is. A nőszövetség jelmondata a zsoltárok könyve 46. részének a 2. verse, amely a nőszövetségi zászlón is olvasható: „Isten a mi oltalmunk és erősségünk”— tudtuk meg Bogya Kis Mária lelkipásztortól.

Karikás Enikő