Norvég pénzből újítják fel és korszerűsítik az országos jelentőséggel bíró kovásznai Szívkórházat

Kovászna megye – A norvég kormány kezdeményezte a programot, amely által az Európai Unióhoz az utolsó körben csatlakozott országokat támogatja.

Romániában öt kórház részesül norvég támogatásban, köztük a kovásznai.
Az egészségügyi minisztérium már jóváhagyta, hogy a Szívkórház részt vehessen a norvég programban.
A befektetés összértéke közel négymillió eurót tesz ki. Ebből az összegből felújítják a kórtermeket, az orvosi szobákat, a kezelőket, megerősítik az épületek tartószerkezetét, korszerű orvosi felszereléseket vásárolnak, és megoldják a kórház vízellátással, csatornázással, és központi fűtéssel kapcsolatos gondjait. Ugyanakkor egy új részleg, a baleseti kissebészeti osztály beindítását is tervezik. Hamarosan elkészül a megvalósíthatósági tanulmány, melynek költségét szintén a norvég kormány fedezi, majd a munkálatok kivitelezésére megszervezik a licitet. Ezt már az egészségügyi minisztérium teszi. A tervek szerint a munkálatok 2012-re fejeződnek be.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .