Nőnapi tánccsokor (nem csak) hölgyeknek Borson

Nőnapi tánccsokor (nem csak) hölgyeknek Borson
Bihar megye – Nőnapi tánccsokorral köszöntötték a hölgyeket a napokban Borson. A helyi és a székelyhídi Tini Dance Center (TDC) táncosai virágok helyett egy-egy táncot “adtak át” az ünnepelteknek.

 

 

Zsúfolásig telt a borsi kultúrház a nőnapi táncműsor alkalmából, olyannyira, hogy pótszékekről és lócákról kellett gondoskodjanak a szervezők, hogy a fellépők szülei, rokonai mind helyet tudjanak foglalni. A nyitó táncot a székelyhídi Tini Dance Center táncosai mutatták be, majd a színpadot, sőt, a színpad előtti térséget is a helyi TDC táncosai vették birtokba, hiszen annyi gyerek szereti a lendületes, jókedvű táncot Borson, hogy valamennyien nem is fértek el a színpadon. Ahogyan Oláh Katalin, a TDC vezetője-koreográfusa mondta: minden táncot mint szimbolikus virágszálakat fogadjanak a táncosok lánytestvérei, anyukái, nagymamái. Ezt pedig olyan jól sikerült kivitelezni, hogy az ünnepeltek meghatottan gyönyörködhettek az apróságok sétapálcával a kézben előadott charlston-koreográfiáján.

 

Közös tánc

 

Az elmúlt év nyári TDC-tánctáborának hangulatát Erdei Fanni és Czégé Balázs szambája elevenítette fel, majd újra a borsi TDC-sek következtek, ezúttal a nagyobbak, a Tyger Rock nevű csapat latintánc tudását mutatta be. A már négy éve együtt táncoló fiatalok aztán egyszer csak kommandós ruhában tűntek újra fel military-dancet járva – és a szülők elégedetten vehették át a műsor elején megígért “tánccsokrot”, látva csemetéik ügyességét, lelkesedését. Míg a házigazdák kicsit kifújták magukat, ismét a székelyhídiak következtek legújabb koreográfiájukkal, majd záráskánt egy polka került sorra, amit kicsik és nagyok együtt adtak elő, sőt, még a nézőtéren is volt, aki kedvet kapott a tánchoz, és csatlakozott a gyerekekhez, fiatalokhoz.

Rencz Csaba

Címkék: , ,