Nők együtt

Nők együtt
Esély, nők, egészség címmel tartottak találkozót és gálát Miskolcon szombaton, az ITC Székházban, díjátadással, s nőnapi ünnepléssel egybekötve.

Az eseményen főként hölgyek voltak jelen, így a megyei közgyűlés elnöke, Gyárfás Ildikó így vezette be mondandóját: ,,Nagy-nagy meglepetés ért ám bennünket, kedves barátnőim!” Tudatta: az Önkormányzatok az esélyegyenlőségért pályázaton ,,nők” kategóriában az első lett B.-A.-Z. megye önkormányzata. Minthogy a díjat már február elején egyszer átadták a Belügy-minisztériumban, most jelképesen megismételték az aktust a meghívottak előtt, akik zömmel részesei voltak az eredménynek. Épp ezért a közgyűlés elnöke köszönetet is mondott mindannyiuknak.

A pályázatot a magyar önkormányzatiság 15 éves évfordulója alkalmából a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség hirdette meg, azzal a céllal, hogy ösztönözze a nők, a fogyatékosok és a kisebbségek helyzetének, esélyegyenlőségének javítását. Az első alkalommal kiírt pályázaton 38 önkormányzat vett részt az ország minden tájáról. Mint elhangzott: megyénkből érkeztek a legmagasabb színvonalú pályázatok, de másoknak is kellett díjat juttatni. A miskolci önkormányzat és a Szimbiózis Alapítvány közös pályázata ugyan nem nyert, de dicséretben részesült.

A megyei önkormányzatnak az esélyegyenlőségért folytatott eddigi eredményeiről, ténykedéséről képes beszámolót tartott a közgyűlés elnöke.

A rendezvényen beszédet mondtak

Gyárfás Ildikó – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke

Dobrev Klára – az „Összefogás az egészségért a mellrák ellen” kezdeményezés fővédnöke

Dr. Gurmai Zita – európai parlamenti képviselő, az Önkormányzatok az Esélyegyenlőségért díj fővédnöke

Ferenczi Andrea – a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség elnöke

SZK