Női tenisz: Irina Begu legyőzte Babos Tímeát és bejutott a sencseni torna elődöntőjébe

Irina Begu
Irina Begu
Irina Begu bejutott a kínai Sencsenben zajló, 626.750 dollár összdíjazású WTA-torna elődöntőjébe, miután csütörtökön 7-5, 7-5 arányban legyőzte Babos Tímeát.

 

Az első játszmában Begu nullára veszítette el első adogatását, de 2-1-re fordított, Babos 4-4-en egyenlített, majd 5-5-nél break labdája volt, amit Begu megmentett, majd elvette Babos következő adogatását és 7-5-re nyert.
A második szettben Begu 1-0-ra és 4-1-re is vezetett és úgy tűnt simán nyeri a meccset, ám a magyar játékos négy játékot hozott zsinórban és 4-5-re átvette a vezetést, a szettért adogathatott, ám Begu breakelt, megnyerte saját szerváját, majd a Babosét, és ezzel a szettet és a meccset is.

A 27 éves Begu (WTA – 43) a csaknem kétórás mérkőzésen 3 ászt ütött, a magyar játékos 2-t, 3 kettős hibát vétett, míg Babos 8-at. Begu 17 nyerőjével szemben ellenfele 24-et ütött, míg a ki nem kényszerített hibák aránya 23-31 volt.
Begu ezzel 3-1-re vezet a Babossal (24, WTA – 56) játszott mérkőzések tekintetében, miután korábban Feszben (Marokkó) és Florianopolisban (Brazília) is legyőzte, Babosnak egyetlen, Moszkvában szerzett győzelme van ellene.
Begunak 42.663 dollár és 110 WTA pont jár a győzelemért, az elődöntőben Simona Haleppel játszhat, amennyiben ez utóbbi legyőzi a 19 éves fehérorosz Aryna Sabalenkát (WTA – 73.).
Halep és Begu a párosok versenyében is érdekelt, ahol a pénteki elődöntőben az Anna Blinkova/Nicola Geuer orosz-német páros ellen lépnek pályára.

www.agerpres.ro