Női röplabda: Egy lépesére az olimpiától

Női röplabda: Egy lépesére az olimpiától
Még egy mérkőzést kell megnyernie a román női röplabda–válogatottnak az olimpiai selejtezők A csoportjában, és ott lehetnek nyáron a pekingi olimpiai játékokon. Florin Grapa edző együttese ugyanis nagy csatában 3–2–re legyőzte a németországi Halléban Horvátország csapatát.

A román lányok jól kezdtek, az első szettben még 12–9–re is vezettek, azonban az ellenfél felzárkozott, és 25–21–re győzött az első felvonásban. Ez felébresztette a románokat és a második szettben már simán győztek 25–14–re. Az Alida Cioroianu–Marcovici, Daniela Minca, Elena Butnaru, Carmen Turlea, Iuliana Nucu és Claudia Carstoiu alkotta válogatott a harmadik felvonásban ismét alul maradt, 25–22–re kapott ki. A negyedik szettben már sokkal nehezebb volt a játék: a horvátok nyerhettek volna, a románok pedig az útolsó lehetőségbe kapaszkodtak. 22 perc játék után sikerült 25–23–re győzniük a románoknak, így következhetett a mindent eldöntő ötödik szett: Grapa együttese simán nyert 15–5 arányban.
A románok ma és holnap játszák majd következő két mérközésüket: a szerbeket vagy az oroszokat kell legyőzni, hogy kvalifikálják magukat az ötkarikás játékokra.