Női kosárlabda: Gyulafehérvár is kipipálva

Sima győzelmet aratott a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a Gyulafehérvári CSU otthonában játszott bajnoki mérkőzésen: Dan Fleşeriu edző tanítványai huszonhárom ponttal verte a házigazdákat az A–osztály Északnyugati Csoportjának 3. fordulójában.

A szatmári lányok gyakorlatilag már az első negyedben eldöntötték a meccset: az Orosz Andreea, Oana Băluţă Kailey Klein, Lori Bjork, Tiffany Ducker felállásban kezdő VSK két és fel perc után már 0–8 arányban vezetett, az első pihenőig pedig tizenhárom pont előnyt mutatott az eredményjelző (7–20). A második negyedben sem változott sok a játék képen. A gyulafehérváriak pontatlan támadásaira Ducker, Orosz, Klein és Bjork kétpontosokkal válaszolt. Így, a 16. percben már huszonegy pont volt a VSK előnye (13–34), másfél perccel később pedig 15–38–as állást mutatott az eredményjelző.
A negyedórás szünet sem vágta el a szatmáriak lendületét, és a harmadik negyedet is ott folytatták, ahol abbahagyták, három perc alatt huszonkilencre növelték az előnyt (23–52). Ennél nagyobb különbség már nem volt a meccs végéig, igaz, a szatmári lányok már nem is erőltették a játékot, annyit hajtottak, amennyit kellett a biztonságos különbség megőrzéséhez. Az utolsó negyed már a házigazdáké volt, akik egy 2 perc 41 másodperces 12:0–ás sorozat után tizenhétre csökkentették hátrányukat (54–71). De a végére Klein, Bjork, Băluţă, Orosz és Dunca még csírájában elpusztittoták a fehérváriak bármilyen reményét a felzárkozásra. Még az is belefért, hogy a 39 percben Klein kipontozódott, de az amerikai lány addig már megdolgozott a pénzéjért: 22 dobott ponttal és 11 begyűjtött lepattanóval dupla–duplát teljesített.
„Az első felédiőben eldöntöttük a meccset, utána tudtam több taktikai megoldást gyakorolni a lányokkal. Főleg a védekezében »kisérleteztem«” – mondta lapunknak Fleşeriu.
A szombat délutáni mérkőzésen egyébként kevéssel több mint egy percet játszott Latoya Drake is, aki egy héttel ezelőtt, a Temesvári Bega BC elleni mérkőzés előtt sérült meg. A szakvezető szerint az amerikai lány térdsérülése nem olyan súlyos, és a kosaras is vállalja a játékot.
 
A–osztály, Északnyugati Csoport, 3. forduló
Gyulafehérvári CSU – Szatmárnémeti VSK 59–82 (7:20, 14:24, 18:24, 20:14). VSK (pontok száma/lepattanók/gólpasszok): Drake, Orosz (17/3/3), Dunca (2/2/1), Szmutku (2/0/0), Giurgiu (5/2/0), Mészáros, Nagy, Băluţă (6/4/4), Klein (22/11/0), Bjork (17/9/2), Ducker (14/8/6).
További eredmények
Temesvári Bega BC – Aradi ICIM 32–64 (4:15, 11:18, 11:20, 6:11)
Vasárnap rendezik
Kolozsári U – Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC