Női kézilabda: Románia bejutott a 2018-as Európa-bajnokságra

Női kézilabda: Románia bejutott a 2018-as Európa-bajnokságra
Románia bejutott a 2018-as női kézilabda Európa-bajnokságra, miután csütörtök este a negyedik selejtezőcsoportban 28-25 (13-11) arányban legyőzte Innsbruckban Ausztria csapatát.

A román válogatott matematikailag sem végezhet a csoport második helyénél hátrébb, így gyakorlatilag bejutott a franciaországi Eb-re.

A meccs izgalmasan alakult, a román lányok ugyan vezettek a találkozó nagy része alatt, ám soha nem sikerült megnyugtató előnyre szert tenniük. A szoros eredményhez az is hozzájárult, hogy a román csapat nem kevesebb mint öt hétméterest hibázott el.

A mérkőzést a házigazdák kezdték jobban, 5-3-ra (14. perc) és 8-7-re is vezettek (19), de az első félidő végére a vendégek átvették a kezdeményezést, és 13-11-es román előnnyel fordultak a csapatok.

A második félidő jól kezdődött, a román csapat 15-11-re (32) is vezetett, ám az osztrákokat nem lehetett lerázni, 2-3 góllal lemaradva, de végig meccsben voltak, mi több, 5 perccel a vége előtt, 24-24-en ki is egyenlítettek. A tapasztaltabb, nagy meccseket megjárt játékosokkal megtűzdelt román válogatott jobban kezelte a végjátékot, és 28-25-ös megérdemelt győzelmet aratott.

A román csapat góljait Eliza Buceschi 8 gól, Cristina Neagu 7, Melinda Geiger 4, Valentina Ardean-Elisei 3, Crina Pintea 2, Laura Chiper 1, Laura Pristaviţă 1, Laura Popa 1 és Raluca Băcăoanu 1 szerezték.

A házigazdák közül Beate Scheffknecht 9 gól, Sonja Frey 5, Mirela Dedic 3, Josefine Huber 2, Tamara Boesch 2, Johanna Schindler 2, Romana Gerisch 1, Julia Feierle 1 volt eredményes. Az osztrák kapuban a HCM Râmnicu Vâlcea hálóőre, Petra Blazek védett.

Játékvezetők Pech Katalin és Vágvölgyi Mária (Magyarország).

EHF megfigyelő: Stephan Vitzthum (Svájc).

A csoportot Románia vezeti 8 ponttal a 6-6 pontos Oroszország és Ausztria, és a pont nélküli Portugália előtt.

A csoport utolsó mérkőzéseit június 3-án játsszák a következő párosításban:
Ausztria – Oroszország
Románia – Portugália

www.agerpres.ro