ERDON Helyi hírek

2007.12.02. 16:04

Sok pénz jutott gyermekvédelemre

<p>A költségvetés kiegészítést is megszavazták a Megyei Tanács pénteki ülésén. Több mint hatmillió RON elosztásáról döntöttek a tanácsosok.</p>

A november 19-i kormányülésen jóváhagyott országos  költségvetés kiegészítés nyomán Bihar megyének 2,6 millió RON jutott gyermekvédelemre, valamint további 3,4 millió lej a kiegyenlítésből. Mint eldőlt, ezekből az összegekből többek között 500 ezer lejjel támogatják a Fő utcai 1. sz. járóbeteg rendelő elköltöztetését a Megyei Kórház újabbik épületébe, s szintén ennyi jutott a Bihar FC számára is.

Sokfelé jut

A Bihar megyi Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság további 2 625 ezer lejből gazdálkodik - ebből többek között a sürgősségi fogadóközpontot újítják majd fel, s elkezdhetik a feketeerdői tábor felépítését, elkészül a csatornarendszer terve, iletve egy szalontai ingatlan rendbehozatalának terve is elkészül majd - a későbbiekben ide költöztetik a csegődi gyermekotthont.

A Megyei Tanács egyúttal 52 ezer lejjel támogatja a fiatalok számára létesítendő Bihar megyei Tanácsadási és Kiképzési Központot. 200 ezer lejjel támogatják a felekzeteket, 700 ezer lejjel a Nagyváradi Repteret. 19 ezer lej jut a Sürgősségi Kórház megvalósíthatósági tervére, ezenkívül több óvodának és kisegítő iskolának is jutott pénz főként személyzeti költségekre, összesen több mint 22 ezer lej.

 

Neumann Andrea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!