Nő a hulladékkezelési díj

Akt.:
Nő a hulladékkezelési díj
Csütörtökön rendes havi gyűlését tartotta a nagyváradi Helyi Tanács, ami az RMDSZ ellenszavazata mellett lemondott arról, hogy a város társult tagja legyen a Bihar-Hajdú-Bihar Eurorégió Alapítványnak.

A szándék, hogy a város kilépjen a Bihar-Hajdú-Bihar Eurorégió Alapítványból, már 2015-ben felmerült, de akkor az RMDSZ-nek még sikerült lebeszélnie Ilie Bolojan polgármestert arról, hogy ezt a lépést megtegye. Az egykori Weiszlovits-hotel fényképszerű behálózása például ennek az alapítványnak a közreműködésével valósult meg, illetve egy kiállítást is szerveztek. Huszár István önkormányzati képviselő, az RMDSZ jelenlegi frakcióvezetője már akkor hangot azon véleményének, hogy jobban élni kéne azzal a lehetőséggel, hogy tagjai az alapítványnak, és használják ki például arra, hogy pályázzanak.

„Én úgy gondolom, hogy a mostani kilépésnek az alapvető oka, hogy az alapítványt kiköltöztessék a Sas-palotából. Kihasználták azt, hogy abszolút többségük van a képviselő-testületben”- nyilatkozta az erdon.ro-nak.

A tanácsülésen egy másik elfogadott előterjesztést arra vonatkozott, hogy 2017. május 1-től a koncessziós szerződés alapján a RER ökológiai szolgáltató által alkalmazott hulladékszállítási lakossági díj a jelenlegi 9,50 lejről (áfával együtt) 9,64 lejre módosuljon, vagyis 1,47 százalékkal emelkedjen személyenként.

Ugyancsak átmentek a polgármester szakapparátusának személyi állományára és szerkezeti felépítésére, valamint a vár- és városi múzeum szervezési és működési szabályzatára vonatkozó napirendi pontok.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,