Ünnepi tűzoltás Gálospetriben

Ünnepi tűzoltás Gálospetriben

Bihar megye – Nemrégiben alakult újjá Értarcsa község mindhárom településén az önkéntes tűzoltó brigád. A gálospetriek a falunapon tartottak bemutatót.

Az V. Gálospetri Falunap leglátványosabb műsorát a nemrégiben újjáalakult tűzoltó csapat szolgáltatta: a labdarúgó pálya végében raktak máglyát, melyet aztán sikeresen eloltottak. A pálya melletti egyik ház udvaráról indultak bevetésre csengettyű szó mellett, a múzeumba illő, az oldalán az 1927-es évszámot viselő, kézi szivattyús „rohamkocsival”. A közönség hatalmas tapssal és ovációval fogadta a csapat hat tagját: Nagy Károlyt, Szávó Csabát, Gugulya Jánost, Jákob Jánost, Szabó Attilát és Holhós Károlyt.

Víz tűzre, közönségre

A tavasszal Tarcsán, Adonyban és Gálospetriben is megalakították az önkéntes tűzoltó csoportokat, mindenütt 6-6 taggal, tudtuk meg Vura Istvántól, aki községi szinten vezeti az alakulatokat. A felszereltségük kezdetleges, de a lelkesedésük már profi-szintű, amint ezt a falunapon is bizonyították, mely egyébként első nyílvános megmutatkozásuk volt. A vízsugarat kezelő tűzoltó „meglepetéssel” is szolgált a közönségnek, egy-egy mozdulattal nekik is jutattot a vízből, ténykedését nagy sikoltozás kísérte. Oltás után akkurátusan összeszedték a felszerelét, és elégedetten nyugtázhatták, hogy első „fellépésük” nem kármentés volt, hanem a szórakozást szolgálta. Kívánjuk, hogy eztán se legyen sok dolguk.

Rencz Csaba

Kapcsolódó cikk:

  • Tánc, foci és tűzoltás a Gálospetri Falunapon