NMD-gólyabál a Középföldén, Hókuszpókkal

NMD-gólyabál a Középföldén, Hókuszpókkal
Nagyvárad – Kedd este a Szakszervezetek Művelődési Háza biztosított helyszínt a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) idei gólyabáljának. Nyolc pár teljesített tíz próbát több mint három óra alatt.

 

 

Frappáns díszlet biztosított helyszínt a Nagyváradi Magyar Diákszövetség idei gólyabáljának, de a sminkmestereknek és öltöztetőknek is dicséret jár a „filmhű” jelmezekért. Az NMD 2011-es gólyabálja ugyanis a Középföldén játszodott, a színpadon pedig a Gyűrűk Ura-trilógia jól ismert szereplői keltek életre, hogy a bemutatkozásukat is magába foglaló tíz próba teljesítése után megküzdjenek a Dobrudzsai hegyekben élő… Hókuszpókkal. Volt minden, ami egy jó hangulatú és emlékezetes ifjúsági rendezvény kötelező kelléke: izgalom, drukkolás, beszólások a közönség részéről, megszokott és különleges versenyszámok. A műsorvezetők Zsók Levente és Kun Zsolt voltak, a rekeszizmok megmozgatásáért pedig Tóth Szabolcs és Bálint Ferenc, a Szomszédnéni Produkciós Iroda két humoristája felelt.

 

Tíz próba

 

A nyolc gólyapár többek közt jégvirág-gyümölcsöt gyűjtött kúszva és ugorva (a lányok voltak a főszereplői ezen próbának), üzemképes csapdát készített (a „kegyetlen” megoldások sem hiányoztak), a fiúk átkeltek Csuperkalisz-dombján, majd párjaikkal közösen arra törekedtek, hogy minél több alsóneműt gyűjtsenek a közönség tagjaitól. Következhetett a liszteskupacban megtalált cumisüvegben lévő sörnek a megivása, a lányok pedig bizonyíthatták, hogy gólyalábakon is tudnak járni. Nem kis fizikai megterhelést jelentett a szlalomozás (a félúton megpörgetett versenyzők közel egyesek le is estek), akárcsak az anyapók hálójából való kiszabadulás, amikor azt volt a feladat, hogy ragasztószalaggal bekötözve talpra kellett állniuk a versenyzőknek. A végső próba elég összetett volt- és a jégkockák közé rejtett, bekötött szemmel keresett narancs citromízű volt sokak szerint-, majd a szponzorok által felkinált ajándékok kisorsolása után következhetett az eredményhirdetés. A hirtelen feltünő Hókuszpók szinte mindenkit lekaszabolt, csak egyetlen párt hagyott életben, így Marchiș Dóra és Lőkös Norbert mondhatják el magukról, hogy megnyerték az NMD idei gólyabálját.

A gratulációk után több helyszínen folytatódott a buli, az esemény egyik médiatámogatója a Bihari Napló volt.

 

Ciucur Losonczi Antonius