NMD Gólyabál a zenei stílusok jegyében

NMD Gólyabál  a zenei stílusok jegyében
Nagyvárad – Csütörtök este a Szakszervezetek Művelődési Házában rendezte meg idei gólyabálját a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD). Mik Carla és Pap Zsolt, az EMO zenei stílust képviselő gólyapár nyerte a rendezvényt.  NMD Gólyabál (2) 2007.11.23  NMD Gólyabál (3) 2007.11.23     

Az utóbbi ötven év valamennyi zenei stílusa képviseltette magát a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) idei gólyabálján. A gálaműsor kezdetén Győzike és Bea asszony hasonmásainak a feltűnése jelezte, hogy nem mindennapi élményben lesz majd részük az egybegyűlteknek, hogy aztán a műsorvezetői szerepet is elvállaló Kovács András Péter humorista poénzuhatagja tovább fokozza a már alapállásból is vidám hangulatot. A mókamester az est folyamán számos alkalommal tette próbára a rekeszizmok türőképességét, neki köszönhetően a jelenlevők többek közt megtudhatták azt, hogy milyen lenne, ha Darth Vader hógolyózna, illetve ha az autók GPS navigációs rendszere több nyelven tudna beszélni, hogy miként lehet befűzni a csajokat, vagy milyen lehet a buli a Szigeten, ha Shrek már kiszorult róla. Mielőtt elkezdődött volna a verseny, Biró Rozália alpolgármester tíz tehetséges fiatalnak átnyújtotta a Mecénás Alapítvány által odaitélt ösztöndíjakat, majd bemutatkoztak a versenyzők. Adorján Borbála és Majer Loránd a rap, Dedu Delinke és Tóth Szilárd a magyar népies, Barabás Tímea és Béres Szabolcs a punk, Kovács Kinga és Kis Sándor a raggae, Dénes Adél és Nagy Gergő a country, Mik Carla és Pap Zsolt a mai tizenévesek közt divatos EMO, Szabó Zsuzsa és Tompa László a diszkó, Ghermán Mónika és Nagy Tibor pedig a rock’n’roll stílusra jellemző öltözékben megjelenve számoltak be arról, hogy miként veszítették el a szüzességüket.

Remek hangulat

A Toldi első két versszakának a párok által megjenített stílusban történő eléneklése nem minden esetben hozott sikerélményt, az általános műveltségi teszt pedig még kevésbé. A szívószállal történő sörívás a nézők vizuális igényeinek a kielégítését szolgálta, akárcsak az a versenyszám, amikor a fiúk Joe Cocker zenéjére vetkőztek, hogy aztán alsónadrágban táncoljanak a lányokkal, vagy amikor a hölgyeknek összekötözött alsó végtagjaikon ugrálva dobozokban kellett elhelyezniük azokat a gyümölcsöket, melyeket ezt megelőzően a fiúk helyezték el a szájuk segítségével a lányok lába közé.  A szituációs játék és a lufifújos megmérettetés egyaránt szórakoztatónak bizonyultak, s amikor úgy tünt, hogy már nem lehet tovább fokozni a hangulatot, Béfé és Téesz, azaz a Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat két tagja tett rá még néhány lapáttal. A gólyabált végül a Mik Carla és Pap Zsolt pár nyerte, az esemény egyik médiatámogatója a Bihari Napló volt.

 

Ciucur L. Antonius