Önkénteseket toboroznak Tőkés kampányához

A Magyar Polgári Egyesület megkezdte a felkészülést az őszi Európai Parlamenti választási kampányra. Tegnap közleményt adtak ki, ime: „Toborozzuk az önkénteseket, várjuk elérhetőségeinken azokat, akik szerepet óhajtanak vállalni Tőkés László, az erdélyi magyarok európai képviselőjének kampányában, szükség van mindenkire a sikeres feladatteljesítéshez.

Címünk Nagyváradon: Városháza utca 27 szám, telefonunk: 0259 –477242, naponta 9 és 17 óra között.
Párhuzamosan ezzel elérkezettnek tekintjük az időt, hogy az Erdélyi Magyar Alap létrehozásához megkezdjük a széleskörű társadalmi vitát. Az Erdélyi Magyar Alap javaslata részét képezte a Tőkés – Markó tárgyalássorozaton benyújtott igénycsomagnak, és egyike volt azon pontoknak, melyekben a megegyezés körvonalazódott. Felhívást intézünk mindenkihez, akit érdekel az erdélyi magyar megmaradás kérdése, felelősséget érez eziránt és aktívan tenni szeretne ezért, vegyen részt a közvitában, jöjjön el fórumainkra, mondjon véleményt akár szóban, akár írásban, használjunk fel minden lehetséges eszközt a népszerűsítésre.

A lezajlott Bihar megyei RMDSZ által szervezett „népszavazásról” az a véleményünk, hogy ez pártbelügy, egy párt vezetőinek joga van propagandisztikus eszközöket használni a tagság előtti legitimációjukhoz. Ezt a procedúrát semmiképp sem tekinthetjük általános magyar véleménynyilvánítási lehetőségnek, hisz az aktivisták főleg párttagokat kérdeztek, ezzel a bihari magyarság szűk hányadát tudták megszólítani. Sajnálatosnak tartjuk, hogy nem egy közös szervezésben zajló egyházi, civil és politikai szervezetek által támogatott összmagyar belső választásra fordították azt a tömérdek anyagi és emberi forrást, amely amúgy hitelességet adhatott volna a kezdeményezésnek.”

a Magyar Polgári Egyesület elnöksége