ERDON Országos hírek

2007.11.02. 16:47

Csecsemőgondozás másképp

<p>Románia - Készül egy törvénytervezet, mely többféle lehetőséget biztosítana a kisgyerekek gondozására, míg a szülők dolgoznak.</p>

A tervezet készítői három szolgáltatás-javaslatot dolgoznak majd ki: a csecsemő otthoni gondozását egy akkreditált személy által, továbbá úgy, hogy az engedéllyel rendelkező személy saját otthonában vigyázna esetleg több (maximum négy) gyerekre. A harmadik változat pedig a bölcsődék újraalakításáról szólna. „Az ötlet az, hogy a családok több lehetőség közül választhassanak” - mondta Theodora Bertzi államtitkár. A tervezet lehetővé teszi majd azt is, hogy a munkaadók gyermekgondozási szolgáltatást is biztosítsanak alkalmazottaik számára, s a kis jövedelemmel rendelkező családok akár pénzsegélyt is kaphatnának arra, hogy igénybevehessék ezeket. Az árak szolgáltatástól függően különböznek majd, a bölcsődék lesznek a legolcsóbbak. A tervezet november végéig kellene elkészüljön, utána közvitára bocsátják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!