Nincs többé Váradon Metalica

Nincs többé Váradon Metalica
Mondjuk az utóbbi években is csak formálisan volt már. Ám a gyár maradványait is megkezdték most lebontani a Sovata utcán.

Nagy munkában voltak szerdán az alkalmazottak, amikor kilátogattunk a volt váradi Metalica gyár bontásának helyszínére. A Sovata utcán lévő, régóta elhanyagolt ingatlant ezekben a napokban tüntetik el a föld színéről: nehézgépekkel bontják, és egyből különválogatják a fémszerkezetből újrahasznosítható vasat, valamint a bontási hulladékot, és már szortírozva szállítják el azokat onnan. A legnagyobb hőségben, délben is dolgoztak a munkások, akik negyedóránként egy közeli vízcsapnál hűsítették le magukat, majd folytatták a bontást.

Most kezdődött

A vonatkozó bontási engedély még márciusban megvolt, ám a munka csak most kezdődött el. A Körös-parttól nem messze, a Sovata utcai tömbházak felől kezdték el a falak, majd az épületek lerombolását. A helyszín hevenyészve körbe van kerítve, ám nem sok érdeklődő követi a munkálatokat. Számos utómunkálat kell még majd a terület megtisztításához, ezzel várhatóan év végéig végeznek. Ezt követően – a jelenlegi állás szerint – új lakóingatlant húz fel oda egy vállalkozás, a földszinten üzletekkel. Ez azonban még kezdeti szakaszban van, az építkezési engedély még nincs meg, csak az előzetes engedélyek.

Szeghalmi Örs

Címkék: ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .