Nincs gond a gyógyszerellátással

Tekintve, hogy nem csak új hónap, de új trimeszter, sőt szemeszter kezdete is van, az ártérítéses (kompenzált) és ingyenes gyógyszerellátás esetleges gondjai felől érdeklődtünk elsején.

Hónap elején gyakran hosszú sorokban álltak a betegek a gyógyszertárak előtt, de néha hiába, mert különösen félévkor kifogyott a keret. Tegnap nem voltak sorok. Amint Eugenia Hamzatól a Gyógyszrőszkamara elnökétől megtudtuk van gyógyszr elég, a keret is megfelelő. Június elsejétől a gyógyszertárak megkapták októberig a pénzt, csak rajtuk múlik, hogy miként osztják.

Takarékoskodni nem takarékoskodnak mert nem érdekük, mondta dr.Budaházy István főgyógyszerész, hiszen ha a hjónap 15-éig kifogy a havi gyógyszerkeret, akkor kapnak kiegészítést. Az információt megerősítették a Bihar megyei Egészségbiztosítási Pénztártól is. Az innen szármmazó információ szerint havi 4,317 millió lejt kaptak a gyógyszertárak ingyenes és térítéses árú gyógyszerekre. Az összeg megegyezik az előző havi összeggel, de ezen felül a múlt hónapban is kiosztottak még 6,5 millió lejt keretkiegészítésként azoknak a gyógyszertáraknak, ahol már a hónap közepén elfogyott a pénz. Aggodalomra tehát egyelőre nincs ok, esetleg majd az év végén lehetnek gondok.

Albert Ferenc