Nincs bizonyíték, hogy a Temesvár-Resicabánya személyvonatra rálőttek volna; rongálás miatt indult eljárás

Nincs bizonyíték, hogy a Temesvár-Resicabánya személyvonatra rálőttek volna; rongálás miatt indult eljárás
A nyomozás eredményei nem utalnak tűzfegyver használatára a Temesvár és Resicabánya között közlekedő személyvonatot ért incidens során, ezért az ügyben rongálás bűncselekménye miatt indítottak eljárást – közölte az AGERPRES hírügynökséggel a Krassó-Szörény megyei rendőrség.


A közlemény értelmében tovább folyik a nyomozás annak a tárgynak az azonosítása végett, amely szerda este áthatolt a Regiotrans 16113 személyvonat ablaküvegén. A helyszínelők nem találtak tűzfegyverből származó lövedékre utaló nyomot, ezért az esettel foglalkozó ügyész a rongálás bűncselekményének kategóriájába sorolta be az ügyet.

A resicabányai vasúti rendőrséget szerda este arról értesítették egy szerelvény utasai, hogy tűzfegyverrel kívülről rálőttek a személyszállító vonatra.
Adrian Jurjică felügyelő, a Krassó-Szörény Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa csütörtökön arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a resicabányai vasúti rendőrséget szerda este riasztották, mivel a Temesvár és Resicabánya között közlekedő Regiotrans 16113-as személyvonatra állítólag kívülről rálőtt valaki, és egy sörét áthatolt az ablaküvegen. A tanúk arról számoltak be, hogy az incidens akkor történt, amikor a vonat elindult a kolcáni állomásról.

A rendőrség egy operatív csapata kiszállt a helyszínre, de nem talált lövedéket vagy lövedékdarabot.

www.agerpres.ro

Címkék: ,